[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
通常都係壓力太大 所以放鬆個個
同埋時間耐左 好多都會生返

我遇過 有d客都有 但後尾佢直頭忘記左件事

之後就無事

搽幾多青幾多 愈在意愈唔會好 (因為會搵好多野搞佢

純粹個人睇法

因為我有個客係 係醫院做 亦都識好多醫生 佢都係唯有放鬆同時間 如果坊間有其他實際有效方法

你都可以分享下 因為呢方面 我無咩經驗 都比唔到好專業既意見你 sorry…
Huge 同夏

其實呢種頭真係好食個樣方面 面大都死硬
Thxxxxx樓主 後腦有個大約五毫子既窿 覺得好肉酸所以留長左頭髮遮住 咁樣會唔會冇咁好架 情況而家維持左三個月

想問下點樣可以做上面呢種髮型
本身髮尾有自然攣
啞啡帶少少灰

用漂既次數去就

就會髮質上比較好 但 其實漂後都係偏快甩 坦白講
你既情況

你想要既效果?

我呢期就用緊lebel (made in Japan

幾好用既

如果在於頭皮黎講

佢有隻 茄紅素 可抗氧化 同埋都幾天然

主要係植物粹取或提取物既成份

我皮膚有敏感 都唔知用咩好
低質問題,男人唔gel頭有咩髮型推介?
正常 你之前上手整得好就唔會有橙既

有橙有三種主因

1) 佢上過底色
2)漂唔夠
3)佢上highlight 時搽到佢

其實你最終係想

又襟又唔怕有黑色生 夾到個頭

Right ?

如果你成個頭漂 都會再有呢個問題

Babylight 唔係highlight咁既效果

Babylight 係 有浸透既感覺 而唔係明顯一條條

而且babylight 其實有d似 好多年前 日本既陰陽幼密feel

搵個信得過 又用好產品既髮型師幫你搞 一了百了

平時我搞極都係1680 內(長到腰) 唔太長仲會平dd

同埋 babylight 都可以駁返變highlight 重點係

你唔好混亂先

1) 你想最終個見標同效果係點

2) 你往後會唔會仲keep住會上色等

就你以上講既 我覺得你岩做返d

夠襟甩 又唔會同黑色生返出黎勁撞 兩折色咁
再加呢個有d highlight feel

咁會唔會反而是類似balayage 果類仲岩你?
唔會 放心 放鬆 心情就可以

有日會好既

信就得架啦

同埋通常真係壓力大 比自己放鬆下啦
配合剪 同gel既product

天生鬈好易做到似
呢個牌子 我肯定會唔會令你敏:0
因為我都係好敏感既人
係咪度度都有得買
有好多方法既其實

要睇 個樣同整體襯咩

完全唔電唔染 又想唔gel

得既 好靚仔可以既

唔係既話 配合返整體既造型同髮型

我都有男客唔gel 但通常都會電
唔係 但我有訂開同買開
甩頭髮甩得好勁
應該冇得救
呢幾年明顯少左好多頭髮
好唔開心唔敢GEL頭
咩都唔敢做
咁當然 見到實際 會好答你好多

不過都幫你研究下

1) 屋企家用係咪用開萬寧屈臣 有無曾經用d靚既野?

2)本身皮膚乾唔乾

3)個人衛生整潔度高唔高(手甲,更換枕頭套既次數

4)有無成日濕住個頭 up住唔吹乾?

5)頭髮會唔會係太厚而又太長?

然後就再睇係因咩事

到底係習慣定 真菌
Shiseido
咁我信日本野多d既

如果 保護成份 養本既野

其實講真 用岩野同埋個人既心情都幾重要
沙巴都唔錯 英文太長唔記得點串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞