[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#4

1001 回覆
39 Like 19 Dislike
岩岩電完髮 男仔 想問有啲咩鹽水 Spray推介?
電完髮 唔洗落鹽水

Spray 你鐘意硬身d 普通 還是soft
Soft啲 普通都ok
Loreal 金大枝
或power point
Thanks
女朋友想我剪韓國男仔個種頭
即是有瀏海 可以吹唔同造型咁
我頭髮好粗好硬
係咪電一電佢好 韓式電髮?
係 如果你呢種髮質更加唔好用傳統藥洋電

電完一定一舊舊
頭髮又薄又幼用咩洗頭水好
用開s3防脫好唔好呢
頭頂轉位好薄
髮質咁係咪最好唔好漂頭?
點睇B5 Treatment?
推薦咩人做?
我都有 最後去左針灸同中藥 好翻左超級多 宜家得翻少少
ching搞左幾耐 我生得好慢都諗住去睇中醫
我鬼左2年幾
最後真係正視問題 睇中醫加針灸 2,3個月慢慢好翻
我鬼左差唔多都半年 拖左三個月先睇醫生搽藥都冇用 而家唔理佢反而生得多左 打算再睇中醫睇下有冇得再生得快啲
中醫都唔得就去針灸
不過我覺得放鬆啲心態都好緊要
自己都其實唔係好介意咁 直頭唔記得
不過係朋友間唔鐘提翻我
Chemical 點都有影響架啦 仲要係漂係揮發性既野

S3? 有時用太有功能性既都未必係好

因為你自己睇自己同埋 本身用緊既野洗可能都有問題

我建議個標準係 要用個最普通最正常既洗頭水 再判斷
想問下直療問題
見到唔同牌子藥水價差好大
Shiseido見過最平500搞掂
Paimore通常都要1000以上
大家都係直療但價錢差咁遠
係咪真係有好大分別?
Thanks
而家treatment
如果無用果個新既treatment 夾

我點都係覺得爭d

B5最主要都係韌既野 係頭髮裡面
覺得灰藍色頭配髮型好睇?

整頭點樣會有層次感?

頭髮本身係C字型好難整
hi 巴打我本身額高 mm地字額, 平時都係鏟兩面中間留d 陰咁剪, 早兩日剪開果條友忽發奇想幫我係額角鏟條界, 但係我m ga ma 果個位少頭髮宜家條坑超明顯, d 頭髮又分開兩大pat 咁, 想問下咁既情況可以點樣挽回😂😂定係直接上你舖頭比你把個脈快d?

其實依種鬉型要點做? 要電髮?
都可以分享下

因為 係髮型師既見解同角度
都係好普通 等時間 放輕鬆等

無直接針對性或有效個案去舉例

因為有d根本唔知係因為搞完唔同 定還是係時間問題
我會覺得中醫好過西 如果鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞