[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
同老虎食吓雞、吹吓水
呢到海拔高氣溫好低,個人好懶,訓咗成日晏覺

唔夠clips整老虎既片

無嘢做又係畫花人幅牆既時候
補返句
巴打生日快樂
留名
金毛宇快我幾日路程,勉強剪得半分鐘片送俾佢
好撚型
https://youtu.be/7JB-_oO1XYg
巴打小心d西藏人依會夾硬要你買野
咁凍起身好撚折磨
預計仲有幾耐達陣
早晨
好凍
一唔郁係咪會凍到仆街
四千五海拔了 老虎頭痛到仆街

第一個post追到而家
樓主加油,補祝一句生日快樂
係咪大概11月中會到目的地? 萬事小心呀
巴打無事
虎哥洗唔洗抖下 受唔住唔好夾硬黎
我都頭痛了 4973海拔
樓主,雖然遲咗,生日快樂呀!
你隻腳快啲好返!

樓主accept咗我
唔好踩咁急,情願踩多幾日!
老闆娘識左男朋友
係呀﹗基本上318國道上既好多都係川渝人。無計啦,佢哋比較西藏地區有錢,又識做生意

泡椒皮蛋 $20,糖醋排骨 $45

咁唔容易翻完東達山,要賀賀佢
好似啲野食同租房越來越貴
樓主係咪愈黎愈食得辣,今餐幾好,有兩送
朝早八點硬住頭皮,凍到鼻哥窿噴住煙,向住五千一百幾米既東達山鳩踩上去。

$15 早餐蛋炒飯

高原既雲飄得好快,時陰時晴,踩住車忽冷忽熱。一開始都仲可以四五公里休息一次,但隨住海拔越黎越高,越踩越慢既老虎就越咳越勁。仲會攰到成個人訓落草地,作嘔作盛咁 每次我都喝鳩佢「無撚訓著呀﹗會死㗎﹗ 」「深呼吸﹗」

好快佢就踩唔郁,推咗好耐車

我唔明點解啲石碑塊塊都冧哂﹖

都唔知老虎真死定假死,仲有力搞笑

前面轉個靚彎,應該就可以見到東達山埡口了﹗

可惜呢條天路,雖則見到盡頭,但好似永遠踩唔到終點咁 初頭仲見有高山灌木、水流、耗牛、牛屎乾倉……慢慢就淨係得返禿頭山、爛碎石同埋皚皚白雪。

老虎喺隔離推車,我踩車既速度只係僅僅快少少。聽佢呻頭痛作嘔就聽得多,估唔到爬到海拔四千七左右,我就開始黎料

初頭分唔清係頸痛定頭痛,但去到四千九左右就好似戴咗金鋼箍咁,右後腦赤住赤住。踩車鄧一鄧,搖一搖個頭都頂唔撚順。

我一向覺得唔係就快死都依賴氧氣。但當時我唔想理咁多,反正唔吸都係盞揹。我拎咗唯一一支氧氣出嚟,坐低喺路邊索咗幾啖見無乜用,但又唔敢係咁索,因為老虎無帶氧氣,唔想佢嚴重過我到時搞到要打一一零

如是者,我哋都係坐吓抖吓,一齊推吓車,見好返少少就慢踩吓。點知突然有個浙江大媽停車送咗罐紅牛俾我哋 我即刻幫老虎R支氧氣返嚟,先至可以暫時令佢擱置放棄踩車既念頭

好唔容易捱住頭痛堅持踩到上山頂,雖然成程都好撚慢,甚至慢到有幾個車友超越咗我哋 聽到老虎去到山頂突然嗡咗句「突然又覺得可以騎到拉薩了。」呢一切都係值得
送埋支氧氣俾老虎索K咁索飽佢之後,連續三十幾公里長下坡直到左貢縣,逆住風吹到架車都鯨住唔再郁。手指有幾凍已經唔想再形容,但爬完人生第一座五千一海拔既雪山,真係好撚滾動。

漲卜卜蛋黃派,呢度氣壓係有幾咁低

老虎一路上曾經叫我走先,唔想拖累我覺得好慚愧。我都幾肯定自己遲早會同佢分道揚鑣,雖然同佢既價值觀完全唔相同,佢既夢想係住大樓買靚車。即使中頭獎有一千萬都係會拎嚟錢搵錢買更大既樓、更靚既車。

曾經傾到有一刻我都沉默咗費事再回應。但無可否認同老虎踩車都幾快樂 佢嗰種天然傻真係好撚趣緻,係撚咁問我食唔食佢啲垃圾食物 - 卥雞爪同瓜子

入到西藏已經無再拎過證件出嚟登記住宿了,不過唔容易搵到一間咁高質既賓館 見到大大個儲水式熱水爐,就知唔會有痾尿水壓既問題 高質淋浴嚟講,水壓同水溫就好似波同樣,缺一不可

每人四十蚊,淨係買個涼沖都值

老虎寫真

直貴過日本
acroxia

行camino 個陣腳痛都有食
雖然舅父係老x土,真係要浸下腳等隻腳舒緩一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞