[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
揹咗十幾公里上坡既香蕉爛咗

老虎好撚鍾意食蕃茄
老虎行李重定係佢個人比較重
搵繃帶紮住頂住個雞頭先 要俾筋腱休息到先有機會復原
睇老闆娘ig好似係有新仔
跟住係咪落五連髮夾彎
落咗陣又要爬過

距離目的地仲有12公里爬坡

大媽影的
係啦, WALLPAPER都轉左
其實係咩地圖app黎
樓主今晚踩夜車
lm
今日一出門口就要爬廿五公里坡,聽講覺巴山係成條川藏南線最難爬既一座山,嗰種盤山法令我諗起貴州啲山路。

之字盤山零位移,心理會好唔平衡

紅葉 x 覺巴山

已經起緊隧道了

八十公斤既老虎一路上係咁喺度抱怨蛋痛屎忽痛,仲成日話要放棄坐車走 爬咗一半路程,終於有一刻頂唔順自己架車太重,掉咗帳篷、睡墊同棉被

佢部泥頭車即刻輕咗唔少

之前聽金毛宇講老虎踩得慢又麻煩,而我就肯定佢係有高反先至會呢樣嗰樣 每次去到咁上下海拔,佢就會頭痛發熱、周身無力又係咁咳。條傻仔仲以為自己感冒,你老尾,感冒會發作咁款㗎咩

我哋每五公里休息一次,雖然後尾老虎已經踩唔郁要推上山頂。但我都真心幾佩服佢身體咁差又腎虧又盛,都可以堅持到最後

落石碎石、穿窿路面已經見到慣

每人四十蚊,公路旁邊既雪櫃

得返杯麵食

落完半山又上返山。到咗四千幾海拔,榮許兵站呢度夜晚得返零下負五度,體感仲要低多幾度。不過天氣越凍,身體越強大。雖然有熱水沖涼,但個花灑好似痾尿咁細水。拆咗個花灑,再兜頭淋八十度出哂煙既既熱水,當水流到落個身度既時候已經變哂凍水,真係鳩都縮埋,唔沖好過沖

第一次同老虎踩足全日,條友好好相處又好吹,成日想逼我食蕃茄、餅乾,同飲佢啲唔知乜春補藥。佢車前後燈、頭燈又冇,到今日連帳篷睡袋乜柒都冇,個人又虧身子又弱。仲成日叫我踩先唔想拖累我 然後我諗返起佢前日竟然可以喺四千幾米,結哂霜既拉烏山山頂露營……
呀騰點
追咗幾晚 終於由第一個post追到依度 加油
唔知點解覺得佢啲帳篷棉被好慘 無啦啦遺棄咗喺路邊 佢捨得咩?
今日上堂開始睇
睇到呢家live左
btw樓主成件事好正
係MapOut啊巴打 好似要廿幾蚊。
老虎咁大隻好易有高山反應
但佢食量細我好多

又逼我食蕃茄

晏咗起身,抖一日,聽日打大佬
我勁鐘意食蕃茄每日都要食
成日流流長有咩攪
MapOut淨係plot到中國範圍定全世界都得?🤔除左mapout仲有冇其他apps可以plot到路線切面圖?🤔🤔🤔
全世界都得,仲可以下載離線地圖
我覺得呢隻app真心好用,但主要係睇海拔。喺大陸平時都係用高德地圖多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞