[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
如果係咁ching真係好勁
拍野呢家野 我識條鐵咩
我部單反而家仲係較緊auto
不過ching拍人物短片 同 gif真係好有感

ching有無考慮過將呢幾個月拍出黎既片
整一條片 去總結返成個旅程

講呢啲 我依家無相機㗎喇,得部gopro仔。同埋部Sony a6500係問一個好撚好既朋友借

返到香港會用一條片去總結,旅途上面有啲小題材有感覺想影,我會好快f咁用電話砌到俾大家睇咗先
唔關呢啲嘢事,我中七開始已經讀緊屎片
途中用乜剪片?
Gopro Quik App
我個仔睇大學學人玩影相拍片剪片玩左兩年玩到一劈屎咁,藝術既野真係講天份巴打你有喎,王家衛2.0就係你,你應該繼續向呢方面發展唔好咁易放棄
你要好好重呀, 等住睇你踩去非洲呀, 不過踩去東歐好, 多女呀
我都好想睇樓主再出征
保重身子
今日本身訂咗平價$86鴨仔團。但機緣巧合下,竟然坐咗人哋順風車去咗羊湖深度遊

一陣會喺浪卡子縣呢度過一晚,睇一次廿五歲既星空。聽日再跟佢哋入後藏地區,40冰川同日喀則市
估唔到西藏風景都幾靚
唔捨得樓主呀
樓主我愛你

利申:巴
連登多gay佬果然係真
86鴨仔團,咁平10成中伏

你估張圖亂噏ga?
樓主平安
順路去埋聶拉木縣
希夏邦馬峰
呢兩三喺拉薩呢間東措青旅識咗個傾得幾埋既哥仔。朝早佢叫我陪佢去買件衝鋒衣去後藏地區同埋阿里著,順便喺神力時代商場食個KFC $17早餐

岩哥,28,江西

本身之前我諗過踩車去羊湖,但經過琴日突然間差啲暈低既陰影,臨瞓都係book咗個$86平價鴨仔羊湖一天團。今日中午喺布達拉宮前面集合。

反正順路,我就諗住癡岩哥個導遊架越野車去羊湖。到時先至再聯絡自己個車長接我返嚟算了

路上幾個嚟自唔同省份既90後朋友仔一齊食咗個好出名既陝西菜 - 劉胖子

羊肉湯 + 肉夾饃 $22

點知上咗車三個人吹吹吓水,岩哥叫我不如跟佢哋玩兩日,聽日晏晝再癡佢哋另一架車返拉薩 聽朝仲可以去埋措嘉冰川。不過我無搞到邊防證,但係車長話香港人可以駁吓,到時唔俾我入既話,都好易同邊境武警話圍

如是者,我坐住呢趟唔使錢既順風車,深度遊覽羊湖周圍、拍吓縮時攝影,真係好好彩

兔子,25,湖南長沙

食完個炒麵,即係蓋麵。再跟佢哋車去咗附近睇廿五歲既第一次星空

浪卡子縣呢度負六度,海拔4500米高。我唯一能夠做既嘢就係擺低一切科技,喱埋入車長架SUV度,探頭凝望窗外劃破天際既銀河,偶然有幾粒流星閃過。

我播住歌,突然諗起徒步勇嗰句 : 「還需要什麼呢﹖」
依家珠峰d帳蓬冇哂,你可以去最近海拔 5030米高推瓦村 揾間寺廟留宿
還需要什麼呢
需要邊防證啊 個邊境檢查員態度好強硬,雖然我已經扮係由香港徒步坐順風車過嚟,岩哥車長佢哋仲幫我講好說話 但檢查員話無證到時都返唔到嚟

由浪卡子出車,到檢查站大概7公里。結果我喺檢查站度同岩哥佢哋道別,我自己攔便車返去

依家已經坐咗喺一架返拉薩既車上面
我要睇兔子
樓主好波
兔子more
咁你有冇帶護照?
以前香港人用回鄉証可以免邊防証通行全西藏新疆, 但而家就冇得咁玩啦!

聽講以前有人冇辦邊防証, 但同檢查站講要去樟木口岸出境到尼泊爾, 咁BNO, 特衰係可以到咗尼泊爾海關搞落地簽証, 咁邊防武警都會放你過去, 而家就唔知仲work唔work??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞