[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
好想要 但西藏所有物流都會好慢好貴,算啦 寄得嚟都到咗拉薩了
飲營養快線會唔會快啲好﹖
$38 + 4 回鍋肉蓋飯,好撚貴

朝早開始唔知做乜頭赤赤,仲訓到中午十二點幾先醒 夢見自己隻腳踭位腫到成粒提子咁,仲會鄧吓鄧吓

老竇stalk我we柒朋友圈

今日喺如美鎮住多晚,養吓傷,做吓水療。順便等埋老虎喺拉烏山頂剷落黎,聽日再一齊上路
有蓋飯就有正皮
樓主可以考慮返香港開蓋飯店
食野好撚貴喎 係咪人仔價?

生日快樂
無辦法 越入西藏越貴。
呢度開始已經無蓋飯食,其實蓋飯既定義係平價碟頭事鳩旦飯,一般貴極既蓋飯都唔會超過25蚊。
去到西藏要慳錢就要食最簡單既藏餐。拉麵、餃子、包子之類

老虎已到埗

條友琴日喺芒康睇醫生打針,搞到夜晚先上到拉烏山,夜晚落唔到山所以喺山頂紮咗晚營 渣車路過既人仲俾熱水佢飲、俾被佢蓋

喺賓館望出去,什麼都沒有
終於做咗樓主科勞牙
屌﹗去隔離踩車去挪威post live,支持吓先啦
從第一個post追到live

樓主生日快樂
但係隔離post而家先出發
去到都冬天 點踩
爭左句樓主生日快樂
祝早日康復
建議試吓去藥房揾非類固醇消炎藥(NSAID)食
我都成日Achilles tendon發炎 痛到仆街 食親都好好多
不過唔清楚大陸有冇得賣 常見既名有 voltaren celebrex acroxia等等 記得配胃藥一齊食 因為會傷胃
另外就係RICE rest, ice therapy, compress, elevate
樓主加油! 追po好耐真係有d感動
濕尻姑娘一名上
危急既話豎個手指公,藏族既人都一定會兜埋你
玉鄧江措同我講的,但佢哋好少會主動兜人,因為關於藏族喺路上接待旅者既負面新聞傳得太勁,佢哋覺得唔公平

螞蟻上樹,$35

俾大家睇吓精美既菜單
成桶飯
成桶飯上
Celebrex中文藥名叫痛博士
樓豬加油
路上好多飯店都係四川人開
舅母做診所,攞親成盒成盒痛博士攞番黎 番到黎我攞盒俾你
返到嚟我仲要嚟把撚咩
水療法吧啦

聽日又要翻兩座大帽山
之前副眼鏡斷過兩次,用AA膠癡咗兩次,搞到成塊鏡片都係AA膠啲漬

今日休息咗成日,終於有時間整理自己既裝備 牙膏大法

新既一樣

係時候食吓蕉 飲吓化學奶
入藏條路嘅餐館係未多數都係川菜館?
之前係西藏roadtrip 見親都係川菜館
有去啊 兩邊都十卜
生日快樂呀師傅
雖然遲咗少少先講
樓主 有無學返幾句藏語?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞