[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
Supreme 騰有無多物資呀?
巴打早啲休息
聽朝食個蓋飯又係一條好漢
照著
一隻凍好過兩隻腳凍
樓主,仲差幾日就夢想達成,咪撚咁灰啦
灰撚到世界盡頭,今日已經諗起老虎放棄既事
有無巴打老細請人打雜 諗起香港要生活就好撚壓抑
去hea返一頭半個月,享受完人生再返香港過聖誕啦

我可能同你差唔多大,返左工年幾,家下想去個旅行都要計住計住d假,難得離開左香港,又無乜家庭負擔,洗哂所有錢去見識世界燃燒青春不為過呀
Y’ALL SMOKE TO ENJOY IT
I SMOKE TO DIE
途中有艷遇?
仲艷遇,三上喺我面前我都無mood起機啦

正所謂禍不單行,啱啱沖涼搽哂番揀準備沖身點知無哂熱水,勉強用凍水沖又凍到我嘔肺。我踎撚咗喺廁所等睇個電熱水爐有乜乎fit,凍撚到我鳩縮。最後等咗十分鐘,機緣巧合之下拎條床尾嗰啲墊腳布包住條J衝去隔離房沖身

係咪想凍撚死我,好撚易
由post1追到live後,依加晚晚睇完樓主新文先瞓
唔好放棄呀 頂埋佢
樓豬加油!小小苦楚等於激勵啊
人生無乜機會做d咁on9既野,就算咁艱辛自己都捱到落去
唔好放棄啊,但需要休息時就好好休息,唔好諗貴啦,健康安全命仔要緊!

利申:好想課金比樓豬,但又無we7,payme得唔得
🚬人生就係咁
灰到盡頭 大笑三聲 又可以繼續嚕
樓主盤川淨低幾多?
巴打加油!
追到依家 好有衝動去一轉
睇到而家樓主咁
我就諗返起早排上富士山
對於好多人黎講 上富士山真係小兒科 無難度
但對我黎講 係一個挑戰
因為我係從來無行山經驗
更加唔好講話一黎就上3-4000呎既山

我行到1/3 又凍 D水唔夠 野食又唔夠 喘住氣
行3-4步 就"扯蝦"
一步一步咁慢慢行 後面又有人不停咁上
為左唔阻住條路 幾辛苦都要繼續行

果一下 我不停咁問自己
點解仲要行 不如放棄啦
但係望返落山 已經行左咁耐
不如再努力一下
就係咁行下行下 又比我上到頂
(其實最辛苦係之後落山 計埋上山段 連續至少7-8個鐘 無水無食物落肚 )

當然 呢個經歷係同樓主完全無得比
但我想講既係
放棄其實係好容易
前面可能仲有好多困難 考驗等緊你
既然幾時放棄都得 點解唔努力一下先

我相信以樓主意志 雖然面對困難
但係會有能力面對
之後既路你不如去working holiday啦
反正返香港係叫生存唔叫生活

利︰太多野kick住走唔到
Working holiday都係得一兩年
末來既野返黎再算啦
諗咁多都無用
徒增煩惱令你享受唔到旅程既尾聲
一路去到尼泊爾再入印度同巴基斯坦經土耳其入歐洲啦
好過無呀
話唔定喺果度搵到個resident
喺果度定落黎呢
冇暖氣?
有d縣城都冇暖氣,唔好話鎮仔
唔夠電壓
好多都係用電熱氈
working holiday都要有少少本至去得
你冇本,咪去得少旅行,剩working
朝早搵滴水洗面都無,莫講話暖氣

已踩一百公里,仲有廿幾公里
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞