[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
樓主既意思係咪 拉薩已經變成一個起高山上既普通中國城市
唔好扔底吱吱車
樓主寄返黎
成個中國都東門化
恭喜樓主
上面啲相影到勁靚
終於到終點,佩服,佩服. 恭喜, 恭喜!
恭喜
樓豬返嚟搞聚會預埋我可以嗎
恭喜樓主到達拉薩. 有D唔捨得, 因為日日番
OFFICE 就追, 你其實已經幫我地達成好多自己想做又做
唔到0既嘢. 因為現實令我地放棄太多理想, 如果因為BUDGET
問題, 真係想睇吓有無CHING肯集資去繼續追夢.
咁西藏咁大又唔止拉薩一個地方嘅
如果單單見到拉薩商業化左就話對西藏失望又言過其實
而且一日都未必睇到好多野
雖然可能同想像中有出入 但我覺得拉薩仲算係一個好地方
去大昭寺搵藏人傾下計個感覺已經好唔同
洗唔洗滌心靈呢啲野就見仁見智啦
屌你樓主, 真係好撚型, 追左三個月post, 好似爆機之後有d失落感
搞聚會笑撚屎人咩 拎Nobel prize就話啫
毒L多過兩個人就唔識溝通 但你敢私下約,我敢出嚟同你食譚仔老麥放題

見到新疆拌面,未去新疆已經聞到陣味

嚟到西藏,好似日日都要食麵 $20,肉沫乾撈

早排喺淘寶買咗個靚袋去新疆,晏啲執嘢分享吓自己帶咗啲乜所以吱吱車咁撚重
想知樓豬你決定要去同臨出發果一刻既諗法係點
做乜爆出黎
SP騰好慘,比樓豬中出即飛
睇住唧唧車同布達拉宮合照好感動
樓主
會唔會出個整合post
成功達陣
早排喺淘寶買咗個靚袋去新疆,晏啲執嘢分享吓自己帶咗啲乜所以吱吱車咁撚重

咁睇嚟樓豬要開多個post
其實樓主個旅程D故事,相,可以出本書
以前試過徒步,試過完全唔使任何錢搵住宿行咗台灣一圈,覺得台灣安全啲人都幾nice。然後想試吓單車旅行,唔使咁多錢之餘可以感受吓壯麗既山河同埋虐待自己既大腿

決定要去係源自壓力同灰機、各種遭遇不幸既意志反彈 post1好似講過類似既原因同背景 一嘢買咗架單車,就無得再拖延了。

出發嗰一刻feel到父母都唔支持,但我嗰陣將私慾、對社會既憤怒同逃避放到好大,嗰陣應該同依家一樣,個腦空白既 但當已經踩咗出羅湖,就已經知道無得返轉頭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞