[得閒直播]雙失廢青由香港踩車就到拉薩(完)

1001 回覆
207 Like 9 Dislike
supreme騰都幾勁 徒步雨崩起碼2 3 日
大媽揸波子, 我覺得自己係零...
Lm
連續38公里下坡,72彎
意想不到supreme騰既成長
怒江72道拐, 當年坐車經過都轉到頭暈, 踩車就更加不得了, 落就正, 調返轉上就

Supreme騰一排冇見升咗級, 而家調返轉踩車快過樓主
諗住嗰景壯觀,啲彎仲壯觀
今日我哋三個最遲出發,但係我同Supreme騰最早到八宿

勁喎supreme騰 但佢仲係由朝到黑渣住部機
佢仲踩緊以前話會背痛果架車?
lm
supreme騰仲有冇偷雞坐車
佢呾短時間殘左咁多睇黎有段故
滕仔拓海上身
本身我哋諗住今朝七點鐘起身,好好迎接九十七公里翻山過怒江直屌去八宿。以邦達鎮做起點,已經有差唔多成十個車友一齊出發。我真係信每年有幾萬人踩車入藏

三條友向住睇唔到盡頭既山頭進發

點知全部唔知醒,九點幾先食完早餐,最遲就係我哋。今日既路線就係先爬五百米翻過業拉山,然後三十八公里連續七十二拐落山,又再三十八公里陪住條海拔兩千七既怒江又上又落咁慢慢爬坡,直到海拔三千二百八宿縣。

滄桑咗廿年既Supreme騰

濕鳩老虎

一開始我同老虎一樣節奏,Supreme騰三兩下已經快到唔見咗影 我唔信邪,發現自己竟然原來跟到佢既速度,仲請哂所有今朝早過我哋出發既車友食塵

初頭同老虎喺後面輕鬆踩,交接Gopro拍片

全靠Fit馬到仆街既Supreme騰,我終於搵得返速度既感覺 上坡當平路踩,話咁快就到咗埡口。望返後面既路,真係好療癒

業拉山埡口,4658米

今日呢段路程既精華所在一定係怒江七十二拐,又叫做川藏九十九道彎,又有人話係一零八道拐先真。親身踩過呢幾十公里,就會發現跟本唔止咁少。

喺免費既觀景台都只係望到唔夠五分之一既路段

撞見幾次既上海車友話想整返張合影

網上話呢段係川藏線上最斜既坡,最高最低相差兩千海拔。一路上由業拉山埡口既冬天,山腰既同尼村、嘎瑪村既秋天,踩到山谷怒江出太陽熱到仆街既夏天,個半鐘就經歷咗四季 急彎、盲點、山崖、落石……

山谷怒江邊既高高低低,親眼目睹泥石塌方都唔係最難忘。而係逆住狂風踩足幾十公里,我終於知咩叫落斜都踩唔郁 不過被山谷包圍既感覺好撚正

一路上同Supreme騰拍住踩,我都不其然突破咗自己既極限,亦可能只係搵返以前踩車當操腳既節奏。快到抖咗幾次總共粒幾鐘,最後都係喺最快到八宿縣

同真‧蓋飯王食久違既蓋飯

點知間騎行青旅唔俾外地人住 我冇登記到證件,咁啱又有公安嚟查房 老闆姐姐好好人無趕我走,仲帶咗我去間空既黑房避避。

如是者,我喺一個黑媽媽既廁所踎廁隔離坐咗十分鐘直到公安拉隊走人。屌你老味搞到我仲緊張過老闆姐姐,為既只係呢間每人三十蚊既高質三人間
樓主睇住supreme騰有冇好似見證個仔成長咗嘅感覺?
supreme 騰會唔會勁左太多
第二次撞返阿騰
係呢個世界太細定係真係緣分
咁踩車入藏都係嗰條路 撞到都好正常
見到上年去西藏嘅山色
好勁呀樓主,由post 1睇你著拖鞋踩
到宜家竟然上到西藏!!!!

慢慢踩,唔好急
最好踩到1001再開po

btw去到西藏記得食薯條,真係好好食
佢地好自豪啲薯條一定係用西藏種嘅薯仔整
巴打依家好撚型
已經唔係開頭瘋狂炒車既傻仔了
依家係真正既浪子
會唔會係誤會咗supreme 騰

佢之前只係覺得太悶或者手機game 有活動或者要睇抖音直播

所以先坐車, 其實佢一向都踩得好輕鬆
vpn master 已經被我放棄了,垃圾到仆街
轉咗另一個新出既vpn叫小鹿,又快又唔會斷,開成晚都仲喺度
課咗vip半年都只係兩舊水。
利申: 非打手

Sim卡本來係聯通,依家用緊中國電信,西藏嚟講電信最少盲點。但iphone唔支援電信卡,變相我只能夠用嚟上網,打唔到電話同sms。連data package都買唔到,要上淘寶買好撚麻鳩煩。不過都可以插張卡落人哋部an機買
樓主有冇問問supreme騰點解有咁大既轉變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞