日本鐵道情報及旅遊交流區(02)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
想問下東京朝頭早幾點開始唔洗沙甸魚
總武線快速東京方面
總武線快速東京方面

頭班車
總武線快速東京方面

頭班車

我下晝兩點幾成田駅上車都要爭位坐
總武線快速東京方面

幾點開始唔駛沙甸魚就唔知喇,手上有本2016年雜誌有咁嘅數據
混雜率 178%
區間 新小岩>錦系町
時間帶 7:34-8:34
想問下如果用PASS可唔可以叫佢出張自由席既車飛比我做紀念

唔得,以免用作不正乘車用

點解唔出指定席?

可能佢用JR西日本個堆pass
總武線快速東京方面

頭班車

山手線都有少人上既時候既
總武線快速東京方面

頭班車

成田係機場後第一個站,下晝兩點幾都可以冇位坐,真係痴撚線

第一次去日本,去左半個月住成田機場隔離朋友,真係想死

你講得啱,山手線都有少人上嘅時候,總武線快速頭班車都係一樣冇位坐
總武線快速東京方面

頭班車

第一次去日本,去左半個月住成田機場隔離朋友屋企,真係想死

你講得啱,山手線都有少人上嘅時候,總武線快速頭班車都係一樣冇位坐
總武線快速東京方面

頭班車

第一次去日本,去左半個月住成田機場隔離朋友屋企,真係想死

冇位坐咪好
起碼有位企
試過攞住行李搭東急入羽田同人迫
自己都唔好意思
屌你地 我十點半上車 坐既人多過企
通勤時間先忙咋嘛

唔得,以免用作不正乘車用

點解唔出指定席?

一黎
二黎上次係佐久平想返輕井澤出張飛留念下,比條友叫我去搭自由席

Lm

點解唔出指定席?

一黎
二黎上次係佐久平想返輕井澤出張飛留念下,比條友叫我去搭自由席

上野落東京都劃過

不過行落地底月台上得新幹線分分鐘上野東京線已經到左

點解唔出指定席?

一黎

上野落東京都劃過

早幾日先做完品川->東京,上野->東京

點解唔出指定席?

一黎

上野落東京都劃過

品川到東京同上野到東京都試過,不過ekinet出飛佢阻我唔到

點解唔出指定席?

一黎

上野落東京都劃過

品川到東京同上野到東京都試過,不過ekinet出飛佢阻我唔到

same
吹脹

點解唔出指定席?

一黎

上野落東京都劃過

上野個新幹線月台好深行落去都幾分鐘
不過繁忙時間搭佢可以唔駛迫

點解唔出指定席?

一黎

上野落東京都劃過

試過3分鐘內京濱東北線轉新幹線
諗起CWB去時代廣場

上野落東京都劃過

諗起CWB去時代廣場

上野去東京都畫飛
四國琴電的途中下車係咪要用車票先得,睇左日文wiki都唔係好明

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E9%80%94%E4%B8%AD%E4%B8%8B%E8%BB%8A?wprov=sfsi1

上野落東京都劃過

諗起CWB去時代廣場

上野去東京都畫飛

ekinet出飛你咬我食
論車門而言 東京東西線是咪全日本最闊
四國琴電的途中下車係咪要用車票先得,睇左日文wiki都唔係好明

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E9%80%94%E4%B8%AD%E4%B8%8B%E8%BB%8A?wprov=sfsi1

你用四國Pass唔駛錢
落車show pass比司機睇就得

頭班車

個人覺得
自從上野東京線開左之後
山手線少左好多人 尤其上野-品川

冇位坐咪好
起碼有位企
試過攞住行李搭東急入羽田同人迫
自己都唔好意思

又諗起上次為咗慳番500円特急券錢
拎住個喼夜晚7點同放工人潮一齊迫近鐵急行京都落奈良
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞