日本鐵道情報及旅遊交流區(02)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
香港邊到買日本PASS 最抵?

歐陸 (以前係,而家唔知,好耐冇買過)

我之前在E Corporate 買
個價算唔錯

我之前在E Corporate 買
個價算唔錯

可以去睇下klook
上次我用Android pay有八五折
app有九定九五折
話說用JR pass可唔可以拎振替輸送券
見到阪和線單野

好似唔得,pass好似唔包振替輸送

其實短途的話拎張水瓜咭/水鴨咭出嚟就有得拎,佢唔會check你用乜入閘

利申,試過用kansai thru pass坐阪急變左坐新快速
推下post

Shinji Sogo - The Pioneer of the Shinkansen
https://www.youtube.com/watch?v=dOfikkQJn84
哇地鐵搞單好似東海道新幹線自焚翻版?

消息話係自焚,等MTR同警方公佈詳請
兩單有一個共通點,就係火警都發生喺列車嘅第一卡

消息話係自焚,等MTR同警方公佈詳請
兩單有一個共通點,就係火警都發生喺列車嘅第一卡

地鐵HVAC個 air flow 係點?
http://news.tv-asahi.co.jp/sphone/news_society/articles/000094126.html

山手線加新站

其實計劃左好耐

今日終於動工
5月去大阪+東京, 會坐新幹線, 而係東京大多數會坐JR山手線, 走果陣會坐NEX
咁既情況買北陸pass係最好?
5月去大阪+東京, 會坐新幹線, 而係東京大多數會坐JR山手線, 走果陣會坐NEX

去幾多日?

去幾多日?

7日, 大阪4日東京3日

去幾多日?

7日, 大阪4日東京3日

你不如揀夜行巴士或者散買新幹線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞