日本鐵道情報及旅遊交流區(02)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

早兩日係K Look訂左JR Pass
小弟想係17 Apr既10:00用pass坐新幹線
但係佢arrival time寫左1400
咁可唔可以提前兌換張pass

no problem
啱啱去完只見線,實景真係靚到仆街

只見線個紅葉景都好正

好想去

3月都仲咁多雪

東北新潟地區重落緊雪....

睇桜變咗睇雪
留名
二転三転も政治決着 北陸新幹線「南回り」
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20170314-00000003-kyt-soci
推推post先
尋日訂左tomix 98959,
8000蚊台仔
推推post先
8000蚊台仔

1900蚊入手
推推post先
8000蚊台仔

1900蚊入手

之前有pre order missed左

23000yen乍
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車

台灣yahoo拍賣only
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車

送香港?
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車

送香港?

我本身有台灣手提同統一證號開左account,
送台灣朋友屋企
http://www.asahi.com/articles/photo/AS20170316004889.html
豪華寝台「四季島」の内部公開 11月末まで満席

個個都咁有錢
http://asahichinese.com/article/travel/move/AJ201703170063
南海同JR西日本又共營
Haruka可以唔駛再兜環狀線
update 左 d 行程

13/4 一早由長崎 到唐津

14/4 一早到達由布院 full day 由布院

15/4 博多全日 shopping 食野 (有機會去能古島)

16/4 番長崎

最主要係13 號 唔知去邊好 (暫定唐津)

有冇巴絲可以比下意見

因為全程一支公所以啱情侶果d都唔駛介紹, 同埋鐘意影下風景....

全程會用三日JR PASS....
咁多位巴打,小弟有少少野想問下

是咁的,我諗住六月去出雲,打算之後搭sunrise express落番東京
我知道用JR pass預約nobi nobi座席係唔需要加錢
但如果預約個室嘅話,我要俾嘅係寝台料金,定係特急料金+寝台料金呢?
咁多位巴打,小弟有少少野想問下

是咁的,我諗住六月去出雲,打算之後搭sunrise express落番東京
我知道用JR pass預約nobi nobi座席係唔需要加錢
但如果預約個室嘅話,我要俾嘅係寝台料金,定係特急料金+寝台料金呢?

要俾除咗基本車費以外嘅所有料金
update 左 d 行程

13/4 一早由長崎 到唐津

14/4 一早到達由布院 full day 由布院

15/4 博多全日 shopping 食野 (有機會去能古島)

16/4 番長崎

最主要係13 號 唔知去邊好 (暫定唐津)

有冇巴絲可以比下意見

因為全程一支公所以啱情侶果d都唔駛介紹, 同埋鐘意影下風景....

全程會用三日JR PASS....

唐津一般好玩而已
風景亦不及熊本長崎門司,
你冇其他地方想去先去喇
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車

送香港?

送台灣朋友屋企

你想買乜台鐵車?我之前睇過都唔平
推推post先
8000蚊台仔

邊度訂?
想睇下有無得訂台鐵d車

送香港?

送台灣朋友屋企

你想買乜台鐵車?我之前睇過都唔平

想買單卡個隻咋
台鐵堆柴聯車其實好型
有無人知Holiday 富士山1號多唔多人坐
好想坐多次189系
有無人知Holiday 富士山1號多唔多人坐
好想坐多次189系

都爆爆地,ekinet劃定位喇
我想問廣島山口pass包唔包小倉去門司港果段鹿兒島線?
另外求小倉市內景點推介 唔要百貨公司

唔包,只包博多到三原既新幹線同下關到尾道既在來線,而門司港到小倉段在來線屬於JR九州既,好難包埋畀你

旦過市場

唔包,只包博多到三原既新幹線同下關到尾道既在來線,而門司港到小倉段在來線屬於JR九州既,好難包埋畀你

Thanks巴打 我以為博多以上既地區都計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞