日本鐵道情報及旅遊交流區(02)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
企鵝巴打
可唔可以提供個張大雪停駛既證明
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

等等,我聽日開電腦先send到

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

咁岩睇緊本書分析點解東海咁賺錢+比較東海三縣其他鐵路公司
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

一來喇,二來佢d子會社都進貢唔少,例如日本車輛製造、重有堆商業零售設施都賺唔少
不過原來東海三縣最賺錢既係名古屋市營地下鐵 (以每1公里既盈利計)
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

一來喇,二來佢d子會社都進貢唔少,例如日本車輛製造、重有堆商業零售設施都賺唔少
不過原來東海三縣最賺錢既係名古屋市營地下鐵 (以每1公里既盈利計)

同埋其實係在來線黎講.....東海係畀名鐵屌打既
東海道本線加埋中央本線既盈利能力連近鐵名古屋線都不如
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

btw 你地覺得邊間公司最蝕錢?
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

JR北海道喇重駛問?
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

JR北海道喇重駛問?

因鐵
越蝕越衰 越衰越蝕
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

https://drive.google.com/open?id=0B09TT1pQFayYclc0QmVVMDZyRmM
Download完話俾我知

done
唔該巴打
敬啟者:
本人是一名來自香港的旅客,於2017年1月15日乘搭貴公司JR東海的列車,因大雪導致高山本線猪谷至飛驒古川路段停駛,本人因而延遲了九小時才到達原定目的地長野,在此希望透過電郵向貴公司申請一張附有原因以及延遲時間的遲延證明書,以作旅行保險之用。
本人當日於5時31分乘搭首發列車打算從高山前往猪谷,然而列車到了飛驒古川站停泊了兩小時,而車站職員於八時通知本人飛驒古川至猪谷路段停駛,職員亦向本人紀錄下姓名,本人也提供了自己的漢字姓名-XXX給飛驒古川站職員。然後本人乘搭特急列車前往美濃太田,再從美濃太田前往多治見轉車前往長野。本人在多治見站辦理了遲延證明書,但要求更詳細的遲延證明書時,對方請我到長野站辦理。最後本人於17時01分到達長野,到達長野站向該站職員申請遲延證明書,然而他表示無法處理JR東海的事宜。
由於本人持有JR PASS,無法提供車票作證明,只有多治見車站提供的遲延證明書。希望貴公司能夠理解本人,衷心希望貴公司可以提供給我最後的幫助,以電郵回郵一張附有詳細資料的遲延證明書,謝謝。

Yours faithfully,
XXX

Whatsapp左比agent比佢翻譯做英文
各位點睇
企鵝巴打
打緊email去東海

新年毒撚到得閒得制

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

靠東海道新幹線?

JR北海道喇重駛問?

因鐵
越蝕越衰 越衰越蝕

地方路線陀衰家啫
https://trafficnews.jp/post/64029/

幾靚

岩喇2輛編成,學山陰地區堆Kiha 187咁短編成有前途
https://trafficnews.jp/post/64029/

幾靚

行咩特急?
我見佢篇文講嗰2條線都好多客喎

幾靚

行咩特急?

予讃線や土讃線、高徳線

幾靚

行咩特急?

予讃線や土讃線、高徳線

我睇到
但係嗰啲特急起碼4輛編成
要駁2抽車先行得

幾靚

行咩特急?

予讃線や土讃線、高徳線

我睇到
要駁2抽車先行得

會唔會cut短佢?定個兩組編成一齊行

予讃線や土讃線、高徳線

我睇到
要駁2抽車先行得

うずしお/劍山/むろと都可以2卡直接替換
但南風同埋宇和海就要2抽併結

予讃線や土讃線、高徳線

我睇到
要駁2抽車先行得

うずしお/劍山/むろと都可以2卡直接替換
但南風同埋宇和海就要2抽併結

篇文話用黎換平成元年開始用嘅2000系
好彩舊年搭咗TSE
仲有根據日文維基 應該只係整2抽2輛編成
即係已經全部整好曬 我估又係當係試作車
好用再整多啲
繼特急快速不分出現超特急同特急不分

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

壽比嵐山...?
壽比南海

願聞其詳

願聞其詳

我都想知

同東海開年

恭祝大家 福如"東海"

壽比嵐山...?
壽比南海

"壽比嵐山"直頭係同音,不過"嵐山"唔係鐵路公司,唔夠工整

願聞其詳

我都想知

個個隔離 post comment 過扮晒野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞