[鐵膠日本遊][長氣多字][重有d歷史]生日獨遊Green Car+Gran Class初體驗10日之旅

1001 回覆
67 Like 4 Dislike
一來我即興前一日先上ekinet劃,重有位已經好好彩;二來ODORIKO早開過SVO,時間好就得多,同埋之前都試過251系正面前望 ,主菜係試GREEN CAR
坐過283系頭位,正面前望真係好正,大螢幕+聽住車長大大聲念指差確認
坐383系頭位又係好正
30萬
東京去新青森 片道グリーン先22000yen咋
30萬
佢個最高係起個位既高度?
因為大阪城好細粒
我果次用完7日green pass 返嚟有計返成個trip嘅JR總車費,張 pass 嘅售價大約等於總車費嘅25折
應該係,但大阪城天守有八層喎,唔矮喇下話
cont.

原來京濱東北線係有快速時段,會飛日暮里、有樂町等等既站,原來早係JR東日本成立早期已經係咁,無計真係坐得少

山手線既E231系500番台

借住儲pokemon印仔既機會,JR東日本不斷sell佢d pass

返到東京,見到有賣即日特急HITACHI/TOKIWA指定席券既售票機(因為全車指定席),真方便

今次坐E657系,常磐線特急TOKIWA

剛剛計返條數..........今次旅程既車費係384210 YEN
張pass就62950 YEN........
我用張全國7日搭咗6萬羊左右
冇你咁癲
計埋兩年前個次7日GREEN PASS用左幾多先
你係咪認錯人 我淨係出過一次全國7日渣
我自己呀
我上次坐7日green都唔過14萬
再去過
啱啱搵返個excel睇原來我上次7日green坐咗24萬 即係15折
用pass就是任性
特別係JR東日本範圍,用ekinet即劃即走
玩慣東日本 用開ekinet
一走出去好似唔多自在

一係就好似西日本個隻坐自由席
比卡超印仔,上年又去唔到 今年又去唔到,頂
去印阿柏蛇
㩒錯制 sorr LOL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞