[鐵膠日本遊][長氣多字][重有d歷史]生日獨遊Green Car+Gran Class初體驗10日之旅

1001 回覆
67 Like 4 Dislike
btw, 又去日本
Rich
學生真好
樓主有假又有錢
求包養
我唔係學生呀,做學校既宿舍咋
我可以幫手拎行李
唔怪得咁多假
一到大時大節應該輕鬆好多
唔係老師呀,都係得14日大假咋
死窮撚一碌
如果唔係唔駛咁轉折去日本喇,可以坐JAL/ANA
坐lcc渣
LCC不如殺左我,頂唔順
同埋大時大節LCC都唔平得去邊
廉航都要四五千蚊張機票
有得淡季飛真好
cont.
好繼續更新,個頭無咁痛真係好好多

三廄駅,都係一個細細既鄉村小站,每日平均都係得22人用
同埋有地方畀乘務員過夜

三廄駅每日得五班車,四班去蟹田一班直達青森
重有不定期既臨時快速列車,黎緊21/10有班津輕線60週年紀念號,有緣可以坐下

繡球花,好靚

東北自然步道,之後會再講,中哂伏
btw相傳源義經當年無死到,就係呢度過北海道做左愛努人(北海道既原住民,到而家都係被岐視既一群 )之王
cont.

已經有架小巴等緊我地,佢就係外濱町循環巴士,cover哂可以去既景點
班次有d疏,同埋基本上都配合JR津輕線既班次,詳情睇呢度:
http://www.town.sotogahama.lg.jp/traffic/bus.php

搭左大約40分鐘就到左青函隧道紀念館
呢度亦都係青函隧道本州一端既龍飛海底駅(不過已經廢左站)所在

重有D當年起青函隧道用既器械
我可以做件行李
cont.

入場費400yen+體驗坑道乘車券1000yen,一齊買就1300yen,應該無人會唔落體驗坑道掛?
重有張體驗坑道乘車券背面就係體驗證書,好慳皮

而體驗坑道由0900開始大約30~60分鐘一班,詳情請睇…
http://seikan-tunnel-museum.jp/chi/info.html

要行過隔離等車,餵蚊

有十個關於青函隧道既fact,原來青函隧道係一條路軌過,無接駁過
不過好似而家都出事....JR北海道真黑仔
cont.

夠鐘就準備上車,度閘係開車之前先會開,有d高達出擊既感覺

全架車full哂

一路斜落去,感覺唔錯

碌下碌下就到了,到達海拔以下140米

落到去第一個感覺就係好陰濕,陰暗+潮濕
正呀 我都plan緊去呢到
休息下呀嗎
唔頭痛就精神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞