[鐵膠日本遊][長氣多字][重有d歷史]生日獨遊Green Car+Gran Class初體驗10日之旅

1001 回覆
67 Like 4 Dislike
鐘意氣動車一定要去津山
比撒斜包
輕鬆啦依到
可惜未去過

不過要坐氣動車北海道係首選
我覺得氣動相對唔舒服...大家記住要坐green
唔green都正喇
小弟新手唔識,氣動車即係キハ?
キハ字頭的
Ching 你架 103系係行咩線?
知唔知仲有咩線有行103系?
好想去坐 thanks
果然pro
奈良線仲有103系
奈良線

而家重有播但線、和田岬線、加古川線(不過改造左唔同哂)
cont.
如果要問野請唔好quote太多圖,太長load死其他人

個站靜到嚇死人,其實個陣只係夜晚七點左右

時刻表,完全唔係密,同埋下邊都有句野話如果等車時間太多既話去返候車室等

而當時落緊雨+有d風,有d陰寒

去室蘭既普通列車,都係KIHA40形

重有一架KIHA40形放左係留置線
cont.

沿住天橋行返去候車室個邊,一個人都無..................
重有呢個老友記至愛既大人之休日俱樂部

原來東京理科大學係長萬部有校舍

返到候車室就見返D人,而1815之後綠色窗口就關門,之後就自己上車喇
同埋出到站都有一架的士停客

都重有巴士經過駅前

之後冒雨出去四圍行下,一個人都無,係有車經過,而有座野有開燈,好似係社區中心之類

油站都關左門 (不過張相好似太光)

重有消防局有著燈
cont.

去到國道交界,原來已經到左海邊,聽到浪聲+d車開得好快

雨越落越大,急急腳去返車站影下車好過,見到KIHA150形,北海道第一款裝左冷氣既一般形氣動車 ,同KIHA40形混編
另外KIHA150形可以同JR東日本既KIHA100系共用零件,又可以慳D

長萬部駅獨有既入場券

月台上面重有自動售賣機,重有零食賣
cont.

應該係係函館駅月台見到後發既KIHA281系,加速聲好正

對面由小樽開出既KIHA150形+KIHA40系,架KIHA40系係日高本線色
可惜應該不久既將來就會廢線

夠鐘上車,都係新色KIHA261系,同埋有個台灣人都係黎呢度影車,又係用GREEN PASS

同頭先坐既同款車又有D唔同,有放指定席券既地方

呢抽係上年先出廠既新造編成
cont.

一個鐘多dd就返到新函館北斗,對面有架普通既函館LINER,架KIHA261發車個陣重要開氣笛,大大聲嚇死人

好靜既在來線月台

準備坐尾班上行既北海道新幹線HAYATE返新青森

重買左張入場券,幫補下

尾班HAYATE 100號

E5 GREEN CAR張櫈都好好坐,可以墊到小腿係舒服D

返到新青森,又係靜過鬼

返到青森駅,又係靜到仆街,重畀個大叔撩

行入DD有間七仔,有紅酒賣

最後食個吉野家就完左呢一日,第二日又早起身
靜過鬼真係
東北同北海道真係夜晚七點後就靜到乜咁
見到啲相,真係覺得比人溶左都唔知咩事,既感覺
的確係,係長萬部個陣我有諗過係巷仔會彈條友出黎ko我
不過係日本我又出奇地安心...........
青森夜晚得返吉野家有開 如果唔係得啲居酒屋、山內農場果啲

上次去完弘前睇完櫻花返到青森個個都湧去吉野家,要等位先有得食
我返到去夜晚十一點幾都大半間鋪full
醉酒大叔瞭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞