做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
其他sales 講我都覺得有資格
不過地鐵濕尻黃衫仔就算尻數啦
你老母臭閪地鐵年年加價 成日壞車
仲用我地啲車費去請埋啲人肉發聲機器、波板糖人
哂尻哂啲錢
講真,就算無呢啲part time 我都唔覺對個運作有咩影響啦
咁其實去旅行同係本地返工放工係唔同嘅,咁當然係外國人或者有強國人真係有禮貌同修養
樓主做埋曬啲垃圾工係到吠
以為係人都要聽你支笛
當自己學校風紀咩
聽到就煩
因為你個工作職位就係賤過狗
地位只係比cold call班撚樣高小小
無人會當你係一個人
警察同你笑因爲佢地都係狗
外國人大陸人初黎香港唔熟規距
做任何工作都要知自己地位
你做完狗可以立志發奮圖強
但請你記得你依刻係狗
你就真係唔撚明,連自己份工做咩都未撚知,你去日本做都一樣,照你咁樣的比較方法,要同你講粗口我都懶講
lm
根本就係垃圾工種
除咗好製造噪音都唔知有咩用
啲乘客唔理佢地好正常
不過好多香港人都好好
你都識講部分自私啦
咁好嗰部分唔自私你又唔講
個個地方都有好人有壞人 正係講衰野有咩好講
有次搭火車
前面有個大陸人水樽漏水落張櫈到
但佢發現咗之後唔係起身坐第二邊
而係用自己條毛巾抹返乾張櫈

唔係話偏幫大陸人,但問心我覺得呢件事如果發生係香港人身上未必會咁做
其實我自己本身都唔會話好似佢所講既香港人咁

不過見佢地圖炮咁屌哂全香港人
講到連好果D都唔及大陸人咁

就自己聯想到垃圾先會咁諗野

包括波板糖人 SALES CS
都唔會諗下自己遇到幾多個正常客先有一個係LONG黎既
😂😂😂😂😂😂
你都痴撚線 就算整濕左地下我都照抹

不過你坐開火車見到見慣D咩香港人就難講D
其實只要你做過一兩年服務業就知最閪既客一定係香港人 大陸人係好多都黑人憎但香港人直頭係無理取鬧,R著數R到抓爛塊臉,俾左錢當正自己係BIG BOSS
咁你又唔好話迎頭重擊,佢終歸都係一個盡責暑期工
始終無佢地阻撚住,地鐵變得暢順又有加價藉口了
平均幾多個香港人有一個無理取鬧?
又平均幾多個大陸人有一個黑人憎?
都係既
但應該唔會用自己毛巾抹櫈?
因為香港人唔撚自律 所以要請班on9波板糖人
啲波板糖人係啲最撚多人最撚迫嘅時候講埋啲on9野 辣撚著啲迫到燥嘅人

所以話 打和 super
有次啲黃衫人見我拎住gip 阻撚住哂唔撚俾我落電梯又話多人又盛,個𨋢就排到聽朝,好趕時間谷鬼氣成個拎落樓梯算 bb 車個啲就話危險姐,細細個gip 邊忽阻撚住你呀

煩到死,你企係度夠佔左個位啦 你有時間就去屌走啲唔係有需要又等𨋢嘅仆街啦,明明行得走得又去搭𨋢,後面成堆gip 就俾呢啲人阻撚住
香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救
https://lih.kg/725872
樓主同共產黨一樣 只係識內鬥 搞分化
樓豬5毛踩港撚

踩港=五毛。連登仔logic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞