做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
樓主係新移民
呢個point loop撚左好多次
一句 香港人大把外國人喺到做野
唔係請你嚟做出氣袋唔安撫下搭客情緒唔通真係請你舉波版糖?
得啦得啦數學大師同你嘈都嘥米氣
係啦你最叻啦阻撚住正常討論
出現了
咁你就開MIC咪屌啦,廢話一大堆,成碌撚咁,對住外地人就恭恭敬敬,對住香港人就殺父仇人咁
樓主哩啲小學雞post我就用小學雞方式覆,無需要同佢正經。
我講嘅奴工其實係指 奴才,講緊嗰啲攞住雞毛當令箭嘅奴才。
我認同對CS要有禮貌,唔該前,唔該後係一定嘅,但對住啲淨係恰香港人嘅地鐵狗奴才。唔好意思,我就係要屌9佢哋。
叫啲客去搭 話好多人廢事排隊所以唔搭喎
屌狗鐵車廂入面仲多人啦你架車都入唔到呀唔見你唔搭地鐵?
最好笑係有一次叫個推車客去搭 佢發我老脾話有咩事佢負責
呀小姐停梯係咪你搵人嚟整
但係波板糖人係連登仔眼中同黑警同蝗一樣咁低賤
又如何,等如比例上多過香港人?
另外,有無留意我頭一句
仲有,打粗口好容易,鍾意既開個post陪你
地鐵抵鬧但唔係藉口黎
無禮貌就係無禮貌
做過服務業就知香港人特別無禮貌
樓主講野弱智,仲要咁多人覺認同,連登真係到睇標題就落判斷地步,連咁撚主觀的野都有人正評
自為自已經撚勁果班八婆先係
乜撚都要投訴,講講下就轉英文 (因為我隔離係鬼佬)
有一次返工 嬲撚到我
我: 八婆:
隔離幾點開工
我唔知喎 你問下果邊d人
你係到返工你會唔知?
我返左咁耐都未見過佢地返工
nonsense! 我地中國人就應該互相幫助
所以呢
!@#$%︿&*(!@#$%︿

就乜撚野 講到我是中國人一藉通行
你明唔明我想講咩
唔係所有外國人都係開心旅行仲有人係喺度返工同樣要辛苦架
開post你喜唔使問我
利申 pt 只返星期6
做過服務業就知樓主講嘅的確係事實,唔知喺度嘈乜又睇唔起人職業
但我諗原因其實係因為呢度係香港人地頭。你旅行去外國都會見到香港人忽然變到好有禮貌,而大陸人喺大陸都未必會好似喺香港咁有禮貌
與其喺到鬧樓主唔幫香港人又剩,不如以身作則做返個有禮貌嘅人先啦
香港人覺得自己有個原因咁做就可以橫行霸道

推BB車排名第一, 好似全世界要服侍佢個B咁

廢老排第二, 原因講到口臭唔再講了
仲講正常討論,思想最唔撚正常就你,5000人出入有5個香港人仆街屌我,支那得2個屌我,所以香港人比支那人仆街

出入4900香港人 100人支那人
屌得好
香港人自以爲高尚
垃圾樓主分化撚,5毛黎
話你自私又分化
係啦香港人全部都dse30分身高180月入10萬啦

所以咪話 香港人唔話得。其實做過服務業都知香港人有幾PK。大陸人就嘈到拆天。香港可以用賤黎形容。
sorry我無時無刻都思考緊點打敗市場先生 成日一返到屋企先發覺已經返左企
樓主邊明咩叫比例
傻閪都而家都唔明ratio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞