做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
岩,大陸人最多係無腦無文化,但香港人係格閪同目中無人,以為比少少錢就大撚曬
偷換概念
佢意思係唔鍾意你可以簡第二份工其實
依度唔係討論區咩?唔好覆
做過服務業就知香港人幾煩
其實依啲位置係萬一有事可以有個人立即做反應例如撳停部梯,但係靜靜地企係度啲大粒嘢又覺得佢地無嘢做、咪要佢地做人肉錄音機
平均教育水平高,就會愈識玩賤嘢
香港人好撚閪,俾少少錢都當正自己係神
入餐廳食飯揀位坐,坐低咗又話冷氣大想轉位,個個位都試坐一次先安落,唔講以為佢地睇緊樓啊
你去旅行你對住乜柒都好禮貌咖啦
仲有係香港人先覺得
你對人好係蝕底
邊個會對你好
咁你係唔係香港人
唔鍾意樓豬都可以唔好覆
可以block
討論區唔係得佢一個開post
做開服務業都知香港人係最麻柒煩
同你講多都曬氣
我唔完全同意樓主講法 》回覆表達意見
你係都要將兩樣野放埋一齊講
其實有時d店員仲撚閪
好多時買野都遇到d店員語氣勁差,好似欠左佢咁 明明冇踩親佢條尾。唔知佢地揾人發挭定咩啦,我最尾都會講唔該 但希望我依份禮貌保持到,因為有時真係好撚嬲 想做樓主所講既閪客算
香港人咪又係大陸人
唔完全同意可以再理性討論,而唔係下下都將「唔鍾意咪______ 」掛喺口邊
你老母就係
我上年都返ESA
唔明你點解返份暑期工都要咁大咒言
香港人自私冇公德係事實
睇呢度D連登自私L就知
唔好乜都話人踩香港攪分化
大家做好D自己,唔好成個大陸L咁啦
成日話日本人點好點好,講有L用咩,做呀嘛!
佢又唔係對份工有
係對香港人既無禮貌不滿姐
你讀同寫都一樣好差下
四支健全,行得走得的年青男女,師奶阿叔,走來同推BB車爭lift 搭,真喺好仆街!
都明明寫咗BB車,傷殘人士,手持大件行李的人優先,這些重走來搶,真的走來搶,因為這些人兩手輕鬆,一下就比佢地入咗lift,真仆街!
真係笑撚咗 大撚把有錢佬揸住架車就以為自己揸坦白
快線撚,打燈即刻cut線,斑馬線唔讓,泊車出晒界,讓線停線唔讓唔停,雙黃同巴士站上落客,排隊泊車打尖,講得出都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞