做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
邊句講到無左我地地鐵run唔到咁
而家個問題係好多香港人嘅閪態度
問題係你地一樣閪

憑咩屌鳩人閪你

而且事實係你班人真係無鳩用
其實推住架BB車就真係咪撚搭扶手電梯
你命賤但嗰BB可能咁就一世
最仆街嘅我見過係推住架BB車去衝門
西客係本地客多 邊個國家都一樣
出去旅行個時好少會浪費時間係d濕碎野到

本來一個客西唔西係好主觀既野
每個人對西客既定義都有唔同
就算連登仔最吹奏既日本都多西客

不過大陸人多西客係客觀既事
佢地既西係國際性 唔係一般香港小市民可以比
然後:
"睇下人地日本人幾L高質,班大陸L呢世都學唔到!"
樓主好勇
直斥港燦無恥行為
不過喺連登香港民族係神聖不可侵犯
樓豬遇既只係一小撮別有用心既大陸人
收撚皮啦你
你地=你
邏輯咁廢學人吠
就算佢個post有無用關你西事咩 你成隻港豬唔只無用添啦傻仔
台灣都好多西客page

基本上做服務性行業接待顧客係工作一部分
好多時,你唔講,d客係唔會知道自己西
你講咪大家知囉,唔使敵我矛盾嘅
我認我真係好討厭啲波板糖人
企前啲又話危險 企後少少又話阻住人
落車諗住讓人落先 又話我唔係落就唔好企喺門口
自問平時對人都算有禮貌 會微笑點頭講唔該
但對住啲煩過老母嘅波板糖人 sorry我真係忍唔住要閪面
睇地區啦
同事 已經慣撚左香港人特別仆街
收皮啦波板糖垃圾,無撚啦啦推我貼住前面條仆街
家陣想有d 空間都唔撚俾呀?
+1
d 波板糖人真係on99
香港人個閪面樣就知心裡面嘅自私
要人對你好面色之前用下你個腦諗清楚架車有無overload先啦柒頭
寡頭壟斷嘅地鐵年年賺,票價又唔識減,
用市民啲錢黎請你哋班可有可無嘅波板糖人,
仲要人聽你指指點點?

無病呀?
唔緊要,你下次見到有禮貌嘅稀有種咪有十倍快樂
上少d連登,香港人不嬲仆街,唔評論大陸人係咪咁好禮貌,但香港人一定係仆街
後生、青年、中年都會,之前有個post見有一大班連登仔講點呃地鐵優惠,俾人捉到就癲狗上身鬧人查飛狗就知
扮乜,根本滿足唔到香港人,港鐵服務效率全地球第一,如果嫌港鐵效率低,全世界無地方滿足到你

根本搵藉口合理化自己格衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞