做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
香港人大部分都係賤種蝗
香港人越來越低質係事實
理性分析

喺香港好多有教養或者有學識嘅人都用車代步
樓主當然未必見到
屌你,地鐵唔撚係車?
樓主第一日尼香港?😂
駁唔到
但同一堆嘢套返落大陸人身上係一樣
試過幾次啲大陸人走嚟問路 聲大夾惡仲要謝謝都無句
利申,唔係返緊工,只係路過俾佢捉住
通常依啲我都會指條相反嘅路俾佢哋
洗撚同你啲狗鐵狗好態度好禮貌咩,戇鳩鳩
Agger 去到外國記住認自己係大陸人都唔好認係香港人
好多香港人個格衰撚到仆街

對份工有意見 = 唔好做

咁你對個post有意見應該都唔好覆,要出返去
好明顯講緊私家車啦
唔好係又屌唔係又屌得唔得
用下腦好嗎
咁用私家車代步嘅人入面 都有唔少係環境比較好 或者比較有學識教養既
我諗呢啲人應該多過馬路炸彈
睇得出樓主好自我中心 好有主見
不過另一方面就係永不接受批評
廢中廢老冇鬼用架
除左大聲同話投訴乜都唔識, 最多淨係識話搵你老細出黎
投訴d野10句有9句唔應棍 一味話人態度差
小弟就做緊正苦 最鍾意用例用指引慢慢講慢慢解釋 玩到佢怕
這些種子都是劣種,在土壤、氣候等皆佳的條件下,還是無法生長。
香港依家搞到咁 我就笑唔出啦
你又唔諗下地鐵同新月台嘅服務同質素
外國人大陸人就理撚得你啫
屌曬你哋老果啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊哈哈哈哈嘻嘻嘻嘻嘻嘻哈哈屌屌屌屌

利申 尊重工作人員
做左服務業咁多年,真係最難服侍係香港人 。香港人根本係欺善怕惡,大陸人打尖就屌我地唔識做野,但唔會屌打尖既人,心諗我忙到轉黎轉去點管咁多野啊

同佢地講規矩,佢地就會叫你flexible啲(呢個字要用英文講)。好啦彈性啲啦,就屌鳩你唔跟規矩亂咁做野
私家車代步 = 比較有學識教養啖 ?

呢個乜撚野邏輯?
從乘搭交通工具既習慣去判定一個人既教養程度,
真係得啖笑。
睇又要威 又要戴頭盔
服務業上去做節目嘉賓個個異口同聲話香港人最閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞