做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
人地咪講左唔係重點囉
你試下西面去旅行
笑住面去翻工
樓主只係講捉香港人,完全無講過捉大陸人。香港人拖gip多定大陸人拖gip多呀?
只係夠膽捉香港人,大陸人,走私犯就睇唔到。
都話bonus
其他你又唔講針住一個點駁
最叻駁嘴係你
咪講撚左捉完佢佢會笑口笑面多謝返你轉頭囉
有冇睇哂篇文啊
我捉大陸人多過你扑野啦
做過服務業都會知道香港人幾閪
大陸人係煩啲 但有禮貌之餘 佢地做錯咗話下佢地 佢地都唔會嬲
香港人?話下佢地就好似踩到佢地條尾咁 話番你轉頭
垃圾樓主分化撚,5毛黎
話之知bonus又點
我話梗你份人一樣咁閪煩
小小野唔對你笑發大黎講
話你自私又分化
係啦香港人全部都dse30分身高180月入10萬啦
唔洗加個括號啦
好撚多後生都好西
特別係有幾分姿色港女
個point用嚟話外國人有禮貌唔係香港人冇禮貌啊
小事見真情你閱理係咪u啊
好啦噉,我去扑嘢,你就努力去捉大陸人,睇多啲av,睇埋劇情喎,但依然無得扑嘢啦。
樓主五毛 想分化香港人
多過你扑野其實想講你冇野可以扑
我之前番餐廳就好多香港人都好好禮貌,會講哂唔該咁
乜撚野叫閱理
我有無得扑就唔會話你知嘞,亦無需要同你講,但你無得扑就係你自己講嘅。
你就繼續返你嘅地鐵奴工啦,我呢,就日日喺地鐵屌9啲地鐵走狗啦。
做過前線,最閪一定係香港人,大陸人係無規矩同粗魯,但你話佢,佢地好多時都會聽,香港人就正仆街,鐘意r著數就出晒名,自己錯仲鐘意同你講「道理」,郁d就投訴(撞岩仆街公司驚晒d客就仲慘)

香港人後生果班都仲好d,起碼叫客氣d同明事理,40歲以上果班就多數蠻不講理,愈讀得書多咁班就愈係咁,特別帶住細路出街果d,不過有種樣個格特別衰,女人帶住細路、3字尾4字頭、短髮、帶眼鏡,女強人咁既款,見親十個 十個都係閪
外國人經過時會笑住同你點下頭打下招呼,而香港人就會當你唔存在咁望都唔望你一眼

除左依點其他都認同既
我去外國玩都會同人打下招呼啦
你依點真係多舊魚
你講野好小學雞
btw 樓主呢啲先識嘆
$60個鐘 免費搭車 工作興鬆
何況係暑期工 隨時拍拍籮柚走人
邊忽似奴工
做sales應該係人生最愛大陸人既時期

見到香港人直頭唔撚想理佢
第一次返工有咁既反應都好正常
仲要係做小黃人呢d職位
00 後出城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞