做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
搭過地鐵既人都知,香港人係自私撚
係香港做過CS嘅都一定會認同樓豬
你今日先知呀
唔係唔想笑呀 你d波板糖狗真係好撚嘈呀
你做大西北站?
香港人個個都壓力大仲得鳩閒同你微笑咩 仲要係港鐵職員
樓豬5毛踩港撚
一個背囊block曬條路,
仲唔洗理附近想轉身就轉
成個流星槌咁飛埋去
一句壓力大就大撚曬
又唔係既。。。我地都做好多香港人
後生仔最爽快
不過大陸人好劏d
唔洗做服務業,日常生活周圍啲香港人都係咁架啦
做過服務業,知道呢行幾受氣,記得對服務你啲人有禮貌啲好啲
話時話 港鐵啲波板糖人有乜用
老實講
真係唔好上太多連登
child 登仔又偏激又自我中心
見到cc台班柒頭九成都係對人唔對事
上得連登for fun 就好
真心覺得有帶bb車果啲就咪撚搭地鐵
每次一見到啲細蚊仔出嚟做嘢 部分醒目肯認清個社會真面目 我就覺得好欣慰
睇到依到就假到

一開頭我都忍佢返左幾日工大膽啲有次我就屌柒班人:「喂咩你唔需要啊而家係唔比你拎上電梯唔係徵求你同意啊,就係你啲自私嘅人為左一時之便就罔顧你bb同其他人安全,你夠厚面皮咪上去囉我睇下你第時比咩嘅身教你個小朋友」
做服務業應該要同軍訓一樣強制執行

咁香港就再無閪人
有時鬼唔想搭lift 咩,你得一站lift 老年咁遠,仲要好多健全人士同你爭lift
屌啦 日本人夠係自己本地返工啦 你話佢假 都起碼識假比你睇 假有禮貌
香港人?
根本係人種問題
返過服務業就知
又奄尖聲悶,好心提示佢仲要串串拱
啲規則有左好耐都要同你拗餐死(好似膠袋徵費咁)
又話買左野wo唔送個黎??下我點拎啊 講多兩句,五毫比唔起咩乜乜乜,真係屌佢老母 咁就一早比啦,又要懶係野串下幾句最後又死死氣比
行過要對住你點頭微笑,洗唔撚洗我幫你含撚呀,食屎狗打份西工咁多意見,咁撚中意大陸人返大陸打工
比左錢答車 理得你
我緊係想快啦 香港人樣樣都要快
又慢又要迫人等 咁緊係屌鳩你啦
第一次出黎做野就醒d
你份工係叫d人有車仔推就唔好用電梯
唔係唔撚比車仔上電梯呀傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞