做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
一上火車撞鳩個爭位坐企大陸狗仲有唔少

拖gip轆人又扮唔知

唯一就係問人野個陣有禮貌,但係用普通話

同十年前有咩撚分別
同十年前有分別

就係而家佢地識比5毛人出POST講到大陸人=香港人
先讚大陸狗,再打香港人
之後話大家一樣
再引埋道德撚撐,咩人地黑你面有質素就要微笑對待

我問候佢伯母但佢又唔微笑對我
問目的不問原由 典型黃俄思維
要對狗微笑
搭地鐵又比大陸人撞啦,質素好過香港人
有次放工等地鐵,得我一個人等,諗住無人爭上,家問題啦,但落左三個人之後都係無空位,涉都唔涉唔入,啲撚樣個個企係到,最後我無上車,臨尾係門口講左句 "行撚入啲啦屌" 不過啲人都扮聽唔到
有次放工等地鐵,得我一個人等,諗住無人爭上車無問題啦,但落左三個人之後都係無空位,涉都唔涉唔入,啲撚樣個個企係到,最後我無上車,臨尾係門口講左句 "行撚入啲啦屌" 不過啲人都扮聽唔到
香港西客不嬲集百家大成
學曬全世界西野
開過香港人西面大全先啦
COLD CALL狗仲唔快D開POST
話香港人D禮貌比唔上大陸人 實好多人支持
其實大陸人黎得香港好多時都知係人地地方
平時有人幫/要人幫都好客氣
但一講到錢,好似買野咁就會360度變晒態度
香港人不嬲都係咁西,唔係新聞啦
喺香港做服務業慘過狗
我上年都返左呢個post,外國人真係nice好多
後生嘅大陸人都還好
但香港人真係閪到一個點,好心提佢推住bb車可以搭lift都要閪我面
我好撚記得我嗰陣頭幾日返,有個中年香港女人等緊車突然叫我埋去

佢問:我想問你份工係做咩架?
我:提醒乘客拎大gip同推bb車需要用lify,同埋注意電梯安全

佢冷笑:挑,提?有用架咩?都唔知你企喺到做咩

我有得罪過你?你日日搭?有好多旅客係有聽勸而去左搭lift你又知唔知
守法律以外嘅規矩就叫奴性重,goodest logic
大陸人你屌佢,佢都會縮
香港人做錯野?佢地已經說服左自己做嘅野係啱,仲要係你未發現之前屌定你先
新職位「ESA」
講到無左你地地鐵run唔到咁

以前無黃衫人係咪乘客一日死幾件?

有廣播有告示,唔聽唔睇咪由鳩佢死,擺明請你班人返黎係做樣,當正無左你地香港人連車都唔識搭咁
大陸人你屌佢,分分鐘唱曬國歌佔領人地機場lur曬地,再唔係郁手打你都有

舉個實例,有人法院影相,法官屌完佢要罰錢,但走數

之後仲咬傷入境職員

會縮

人唔笑狗都吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞