做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
波板糖人同地鐵係原罪
見人拎住波板糖已經想打鑊佢,程講咩禮貌
你都係企係到出糧姐
你好我好大家好啦屌
推bb車有lift你估我唔想搭咩
你企下灣仔美孚中層,真係等到超時都未出到去,美孚我等咗九個字都未轉到車,嗰到大大話話唔止九轉,無一轉入到
個客推到佢話ok咪由佢上,我見過有波板糖用個身擋比人車,撞開咗,為嗰五十幾蚊個鐘真係抵?
港鐵cs我又做過,推bb車唔理支波板糖我都試過,唔關香港人燥低無禮貌事,你去到歐美國家,當地人都會好燥低,都會撞低你唔講sorry,係出遊個mood好,自然咪禮貌個人好囉
波板糖人同地鐵係原罪
見人拎住波板糖已經想打鑊佢,重講咩禮貌
呢句真 佢問路我問詳細啲去邊都閪我面唔耐煩樣
心諗真係當自己大爺
呢個真,阻止哂,仲要人多謝你
真荒謬 睇得自己咁高
煩撚到仆街 個廣播已經係咁重覆 班人肉錄音機又係咁重覆
係咪做d低下工作既人都唔識計下平均幾多個人行過
先有一個口中所講既閪香港人
頭先去m記食野,人多無咩位.
買完行左幾個圈,得一張4人台有吉位
我就過去問左果條坐緊4人台既中學死肥仔
同我講有4個人坐,於是我成程就企係道食
食撚完走埋都係坐2個人,另外2個位擺袋
香港人一向仆街嫁啦
連登仔一撚樣
小朋友你依家先知都唔太遲
只要做過一次服務行業就會見到所謂嘅香港人都只係找住香港身分證嘅支那蝗
香港人點會唔屌樓主呢啲人
港鐵要keep 請多啲人 先可以加價
係真香港人先會屌樓主
大陸遊客 腥香港人 同廢老理撚得你
不如你用返腦啦
香港得10%仆街坐車點會10個中有6、7個都仆街啊
支那50%仆街點會10個得3、4個啊
你係咪唔明咩叫ratio啊
啲人要屌樓主 有大半因素係想屌港鐵
波板糖係好擾民,但係依個職位係列車/乘客同車站中間人,坦白講即係磨心
係你用下腦一日香港地鐵300萬人坐,咁有幾多香港人幾多支那人? 最基本的問題都唔明
但要改變現實環境
就係要多啲清官先可以壓抑貪官
最煩:圍村佬,屋企人
最閪:有啲錢,未到中產又唁叫窮
根本好多香港人同支那人無分別

上一代廢老廢中,仲有D後生一輩嘅老豆老母教出嚟嘅新一代
用壓力黎合理化無文化無教養
香港人搵藉口麻醉自己真係世界之最
其實好多嚟玩嘅大陸人係有質素 識少少廣東話果啲 例如新移民 又或者外省果堆大媽團 暴發戶先剋人憎
建議樓主辭職,呢份閪工d人成日喝狗咁喝d乘客呢樣個樣,唔閪面就奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞