做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
等睇樓豬被剿滅
大部分香港人冇乜教養
冇嘅互屌啫暑期工我又唔mind
屌下你啲自私撚都叫扮清高而家我屌緊你老母有幾高啊
屌~你想像下一日見到所有人都要笑住同你講早晨呀,你又要回返佢一句早晨.到時你就寧願佢地唔好同你打招呼嫁喇.
香港人個個守規矩有禮貌
樓主會有呢份工?
做人分下莊閑啦
樓上都講左

外地黎得自由行都有一定教育基礎同錢

相反本地人迫地鐵大部份都係基層

人生路不熟多幾分禮貌好正常,你諗下你而家係連登寫咁大篇野屌香港人屌得咁順暢,上reddit屌番同一篇文都會收斂d啦
上面仲有人話咩返工辛苦乜乜乜
咁唔打招呼唔講唔該都無乜所謂
但香港人果d貪小便宜 輸打贏要嘅性格
明知自己錯,張coupon自己睇錯日子過左期係舖頭用唔到就賴三賴四發花癲
最後仲要屌多你兩句拎個彩再講句買唔起咩
大陸老人家真係痴線 無位都有間硬逼入架𨋢 係用晒力撞嗰隻 反而佢地個同新抱勸翻佢地出去搭下架
認同

好多香港人根本賤過支那人
如果唔係以前點會咁重階級文化?只有最top個堆先可以自稱真正香港人,其餘個啲?咪又係一堆賤種基因 睇下香港有幾多廢老就知
中肯cm
不過有啲人唔會聽你講當聽唔到就走左去
唔係所有都有耐性就解決到
香港人不嬲低質
做過服務業就會知
比小小錢以為自己皇帝
大陸人反而nice
係逼唔到架啦
都係個句你夠厚皮咪上囉
我就習慣開mic講
老實講句,其實香港人就算問路個樣都閪到仆街,語氣態度差到你唔信,咩都要投訴。
利申同行
陰功豬 波板糖人
不嬲好多偽香港人成鳩日話鳩人閪 其實香港人先係最閪

行申 身份證 y字頭港人
我對住 D 人笑同點頭, 佢行埋黎問我笑乜撚窩 ...
因為見到你有手冇腳都做份阻住地球轉既廢工
驚同你對到眼神你會覺得人可憐你
所以先唔望你 為你好

反而d鬼佬鬼妹見到你都忍唔住笑
40歲以上D紅衛兵黎,冇家教好出奇呀?
仲有,最西果D係公屋出身又揾到幾萬蚊既港女
其實如果嚟得自由行就有教育基礎就唔會出現周街屙屎個啲事啦
唔係遊客有錢啲所以有禮貌啲就理所當然嘅
不過你都不無道理嘅
唔係老奉幫咁係咩
利申:我唔係做前線對客既工
但如果有接觸下前線d人
其實一早就好多都話最西既客多數都係香港人
(平均有可能大陸人比較煩 但計最西果d一定係香港人)
你而家先好似發現新大陸咁
只可以話少年你太年輕喇

某程度上我覺得大陸人無禮貌無規矩
係因為佢地響大陸一直係咁 唔覺得有問題
咁反為ok...fine...你水平低必然係咁
相反香港d西客係明明受過晒教育
但係又成日怕執輸蝕底
為左快幾秒 慳幾蚊 發晒茅屌晒鬼
然後一係投訴 一係r著數
甚至去到無理取鬧既程度
呢種先係最乞人憎
Btw 美國本地撞到既黑人同黎香港做野出trip既黑人係2個次元
香港人冇人強奸打劫就唔使有警察啦
咁講法真係要好好多謝啲罪犯
求下你地繼續犯罪
叫你用腦,全香港假設有10%仆街坐車,支那有50%仆街,你做「香港地鐵」你遇到香港仆街多定支那仆街多,仲撚洗問?跟住你就話香港今日真係好多仆街,仲多個支那。

香港廢老就唔撚止10%,你不如話我你日本做,跟住話冇遇到香港仆街仔,日本人好仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞