做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
垃圾工
9企喺到做d喇叭都做到嘅嘢
上前屌9 d人呀嘛
做緊服務業part time
大陸人真係不斷改善緊
坐地鐵,拖GIP撞我,大聲講野,搶位坐都仲係講普通話既人

收左5毛要講好說話 ?
垃圾香港狗
你老母唔諗下你啲同事?仲有你去邊個車站返工?

我瞓都未撚瞓醒,係月台唔小心踩半隻腳掌出黃線就比你班閪人用隨身喇叭仔係到叫:先生請退返黃線以後丫!

嘈撚到仆街,你隻類狗種一早係到吠吠吠就最撚乞人憎。返果一星期以為自己睇透世事,算吧啦撚樣。排隊...屌你老母自細都識排啦,你用豬腦諗下叫比咩類人聽啦
絕對同意
有時候見到啲窮人反而幾好家教,有次個細路仔俾老豆老母推咗佢過黎問野
都識講唔該哂
相反班西裝友 中產撚真係老馮咁嘅閪樣
香港人不嬲都仆街ga la
唔係唔知掛?

香港淨係得一小撮人係好
同大陸人一樣
都係得一小撮
香港人去旅行咪一撚樣
香港人核心價值:寧天下人負我,莫我負天下人
麻煩到人唔緊要,最緊要唔好麻煩到我
份工你自己揀
另外大部分人坐鐵返工
繁忙時間幾迫 又要趕返工
有幾可有心情同你打招呼

另外香港人閪就正常
尤其港女
係成日笑鳩人
自己既行為都好撚自私
睇呢度班連登仔,就知同大陸已經高度溶合,直頭入骨入血
遲下唔會分到香港人/大陸人,只有一種-------閪人
共慘黨真係要多謝連登仔!
最憎d 波板糖人叫我喺月台企到要貼住人地個屎忽/背囊
呢個post五毛多撚到

點講都要講到蝗蟲質素升香港人跌

盲既又有

咁多人支持屌客行為,難怪澳牛生存到

2025,屌鳩川普,天滅中共,平返六四,台灣no1

等你班5毛回post無錢收

大陸咁撚好,返上去住啦,去動鐵做啦

留係到做乜呀?
大陸人去外國更加柒出國際啦
正常客見到你班廢西咁既cs, 唔西你都西爆你啦你班低端咁低
連登最多低端人口做低端職業耐唔耐就開呢d圍爐
都係同一句, 係香港由幾十食到幾十你班低端都係冇cs, 好意思話人屌柒你
幾十食到幾千
香港有教養既係好好禮貌,都見唔少既
我自己屋企普通背景由細都會教我做乜都要有禮貌,成日比人問我做乜咁多唔該同對清潔保安咁好禮貌

不過有爺生無乸教既比較多,公民教育真係好撚差
佢地當正自己有日本既服務質素,黎批鬥香港人西面

人地班車開早左幾秒即刻道歉呀

地鐵delay到以小時計先有人出黎講兩句

去過日本玩,佢地都有人用喇叭講野架,但唔會好煩,仲一路講一路鞠躬

而且佢地要人肉喇叭講係有原因,人地個站無廣播系統

地鐵班人功能上同禮貌上既表現唔好話同日本相差幾有倍,就算以香港閪服務既標準,都係最低下果層,同班黑警差唔多
其實上面都講過外國人、大陸人點都係遊客,你做遊客去外國都唔會咁夠膽發爛。

另外,香港人不嬲都唔係全部好人。有成半人支持所謂的建制派,對建制派人有各種各樣特權都視若無睹就知。你講既大部分西人都係屬於支持建制派既人。
唔出黎做過野都唔會知香港人有幾差
以前縮係屋企信左高登仔果套
其實我覺得人友唔友善都係生活環境問題
大陸人而家暴發戶 落黎使人仔 番上去住大屋 個人梗係開懷d架
香港人而家賤過狗 番工又大壓力 梗係黑口黑面啦 有撚計咩
東京都d人既口面都西過近郊好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞