做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
因為我明明有禮貌 都俾隻打份垃圾工唔識用腦淨係睇到負面野既廢物169打埋我
所以負評
我都做過呢個post 之後都有做過下cs 香港人最惡撚到仆街 唔俾反應都好 最怕係無端端黑口黑面 郁d就鬧番人轉頭 好心提醒下/太忙遲左覆都好撚不滿 之後又嘈投訴 正係顧你一個咩 俾少少就當係老細
去人地既地方會注重D
香港人係小有既無論去咩地方都咁閪
政府係大股東,市民仲要硬食貴價劣質服務,咁都唔係你老細邊個係
咩叫識諗 唔駛搵錢啊 咁撚樣都要分職業高低?
發哥搭地鐵 睇黎佢都冇乜修養
香港人出名人閪,冇禮貌,你第一日做野阿?

特別係做服務業,你就知道香港人係世界級閪人,麥撚野都投訴
我有次拎gip叫我塔升降機

居然同我講胡語,好人好姐入去鐵做狗?

地鐵兩個字難聽過屌你老母
朝早眼瞓到死仲要對人笑
幫佢唔止唔會多謝
唔屌鳩你算偷笑
認同你都唔撚得 樓主肯定係最優質既香港人
我都做過呢個post 之後都有做過下cs 香港人最惡撚到仆街 唔俾反應都好 最怕係無端端黑口黑面 郁d就鬧番人轉頭 好心提醒下/太忙遲左覆都好撚不滿 之後又嘈投訴 正係顧你一個咩 俾少少就當係老細
政府係大股東,市民仲要硬食貴價劣質服務,咁都唔係你老細邊個係

屌做過cs未呀 就算唔係狗鐵 做足晒咪係咁撚樣
最冇禮貌係50到70嗰堆
唔講唔該不特止
仲要厭三厭四
屌,搵過地鐵啲cs,你啲同事搞八達通出唔到閘未呀,我一句唔該出唔到閘,可唔可以check下,條友好似啞既粒聲唔出搞完比返我

你老母你地西口西面就得,香港人西口西面就出post屌,仲企圖蝗蟲化,抬高鬼國

屌你同樓主老母啦
學生個陣都做過波板糖人 hk後生個堆好有禮貌 多數中坑中女ol 個堆閪 遇過好多大陸人唔聽你講照推bb 車/gip 上電梯 反而我好少撞到香港人會咁無常識推bb 車上電梯
再講 個個係自己地頭都敢惡架啦
比著你去旅行會唔會對人粗聲粗氣呀
我朋友係日本做野 佢d 日本同事咪一樣話自己友最撚麻煩
樓主咪一樣做地鐵就大撚曬,唔撚理乘客比你嘈住曬阻住曬既感受要人對你點頭微笑
個個post都見到你條白痴仔引戰
樓主扑咗佢得啦
唔洗理
當推post
以前用3
收多左上網費我打上去叫佢CHECK
條友仲理直氣壯話係我用多左

後尾要我CHECK到好清楚,又曬十幾二十分鐘打多次上去,佢先死死地氣改

有次食飯,我打緊機無接個WAITER比我既飯,佢發悔氣高空放低我D野食

又有D餐廳我去食野落單,知佢地忙好有禮貌就咁舉起隻手示意冇叫出聲,你老母成5分鐘D WAITER行過幾次都扮睇我唔到,即刻拍枱走人

而D地鐵波板糖人,我就未撚見過佢地對我點頭微笑

屌你老母居然開POST屌鳩返香港人轉頭話冇禮貌

根本香港服務業都係閪人多

我比錢你,你閪我面,仲出POST屌鳩我唔微笑?

咩世界呀屌你老母

你話你服務好到日本咁既LEVEL,就抵比你屌

你老母閪到不得了仲係到聲大夾惡
雖然我係香港人
但我都好撚憎香港人
睇人仆街最開心
自己人都唔想幫
PS:戴反個頭盔先 部份香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞