做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
除左整柱之外, 仲有咩方法可以阻到bb車入扶手電梯
狗鐵d油壓𨋢慢到 如果個個拖喼推車都去等𨋢不敢想像
連登狗特別鍾意以港柒為榮 事實係港柒好多都衰過啲支那狗 做過服務業就知 港柒啲面口真係閪到呢 俾嗰小小錢大帝咁款
賤種香港人思維
即係你有呢啲情況發生?
地鐵狗呢d 賤業都有人做,仲要夠膽攞上child登吠
呢樣我就唔認同,根本上面落黎又好外國飛黎都好咩階層都有,你冇可能逐個逐個問人地咩背景。
大陸人唔講,黎香港既鬼佬都大把閪人啦,但最基本對人禮貌人地做得好wo呃到人wo,起碼人地唔會下下要你難做先。我唔知係咪香港人知道自己地方所以就奉旨潑婦罵街,但連自己地方既人都咁對待,你點期待人地響你立場設想?
香港人係少數對自己人都差既人種
喺酒店做intern 都覺,垃圾香港人
收撚皮啦屌你老母
香港人不嫐係賤種,孤兒仔
一定係大陸人嚟
屌你老母 d到你班黃衫狗就嬲
大陸人插隊 你唔撚理
只係識拿住個狗牌 叫人唔好過黃線
係垃圾先會做
見到
做過迪士尼
大陸人係蠢同唔識所以失禮
香港人係以為自己好巴閉高人一等而失禮
呢位ching 高汁
就係遇過先咁講
香港出名就係西客 當你做過服務,寧售業就知,好撚多人俾咗少少錢就當自己大曬

香港西客,世界第一
香港人不嬲自私自利冇公德心
好多都只不過係包裝得靚D扮高尚既大陸人
淨係講地鐵已經見到香港人有幾低質
eg上車一定唔會等人出曬先上﹑明明扶手電梯最多只可以分兩行企,佢地就最中意分5 6行,一準備上電梯既時候就迫住曬個個迫入去﹑行樓梯中意逆流而上﹑車箱明明冇位都死要迫
其實呢D真係好小事,但就係咁小事先見到一個人品格係點

利伸:唔係自命清高,只係呢D小小既公德心我都仲有,以上講既事我自己係唔會做
邊個會係自己地頭你好前你好後咖 咪傻啦趕時間呀 自問係一個有禮貌既人 但對住你笑?不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞