做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
幫完佢都冇"唔該"既人我真係好少見
香港人鍾意黑面就梗嫁啦
我搭車行路姐 要笑比邊個睇

btw我係想講!
地鐵年年加價 請埋一堆無謂人
個月台已經夠多人啦 每個門口一個人mark住都算
月台中間又企兩個人
真係需要咁多個人
成班人係度認同樓主,但其實個個都係香港人,個個都係閪
其實有時想講一句大陸人概括晒成個中國真係好籠統, 接觸過既北方人,好似北京黎既都好大氣同唔計較,幾好相處仲有禮貌。係廣東黎既話, 基本上都係似香港人甚至差過香港人
係味九龍塘?
有閪客先定閪cs先?
不過sorry我係7年前做part time
香港人大陸人去日本好撚嘈
一向都係 香港人態度差到極,成日自以為高尚
屌你啦,點撚解要同你點頭微笑?
而家無左你我坐唔到地鐵?

問題係我唔撚需要你服務呀!你呢批人存在係阻住我用服務,發出嘈音騷擾緊我呀,唔屌柒你阻住曬算係咁,仲想我笑?

你唔係多撚餘咁簡單,直頭係坐地鐵既負累

仲要係年年加價養班無鳩用既人

你班波板糖人消失曬我就即刻去mtr總部搵馬屎坑大笑同登報講多謝

樓主on99笑笑笑笑你老母!日日阻撚住曬仲想我笑
邊可能全個民族個個都有禮貌
我都遇過好多閪既港人
但我知道 港人閪客係硬食 但支那閪客係本來無需要對

正如本土綜緩大食懶避唔到 但都唔洗要埋支那黎既大食懶
咪話比你知你有幾乞人憎囉
認真,啲黃衫人我不嬲無視,由十幾年前開始有呢個工種就唔知係做乜鳩,車費就係咁加,啲老嘢就依然畀兩蚊任坐,我畀足廿鳩幾秒莫講話坐,我連企都有啲柒頭想我讓,所以呢家我搭車一律無視所有人,最近有個阿婆推車仔撞鳩我兩嘢,我一嘢掉頭撞到佢彈開,dllm邊個阻我我屌柒返邊個,黃衫人我dllm
做過服務業都會明
多數閪客都係香港人
反而大陸人多數有禮貌
臭閪多
黃衫人存在只係為左減少出事果陣地鐵要負責既機會,例如話我有staff叫左你咪衝,你要衝衝完受傷唔關我事咁

對服務質素根本負增長
做緊sales
有時都寧願做大陸人生意
d香港人(尤其中女)
成日擺出一副我有錢我幫襯你你應該多謝我啦嘅嘴臉
反而大陸人會謝謝前謝謝後
唔係我想對d大陸人有禮貌
係d香港人無禮貌我先對你無禮貌
舊一代香港人唔係人人有書讀
讀得書都好有禮,最仆街一定係有錢無品
重有係小家貪心又唔認既女人
相信大家老母都係呢種人,扮大方事實小氣又貪心
香港人高質??高質果班都走晒啦留得低都係下等人
樓主港鐵狗,助長加價
岩岩又見識到果d 4x 歲女人
個種嘴臉真係

好客西客就冇分國藉既。。。香港人都好多好客
但係會破口大罵 搵經理無理投訴
西面西樣係得本地客先會
唔使再喺度講咩比例啦
樓主做地鐵先俾你哋jer住
我做機場 咩國家人都有 好平均 點計一定係香港人最閪 鬼佬鬼婆都可以好閪 中國係有時大聲啲咁 日本人九成九都好好
樓主講得無錯 啲有少少錢又唔係好多錢果啲香港人最閪 以為自己大爺咁
好撚憎人用壓力做藉口 唔識控制自己情緒都係問題
仲要其實個個香港人都要返工都有壓力嫁啦
講到悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞