做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
睇你遇到咩人 返過luxury retail
大陸人9成閪 老奉幫佢做嘢咁 冇唔該
香港人反而候生一輩 廿幾三十嗰啲 幾有禮貌 阿嬋嗰啲就以為自己好巴閉咁
到而家都無人解釋到波板糖人做過乜嘢要我對佢頭點頭微笑
反而一味係到踩香港人

係咪5毛唔準講2025唔比屌侵侵無工開?

平反六四
天滅中共
屌trump

會唔會少啲5毛?
中蟈人最叻就係笑住咁挑戰你底線
沒事兒沒事兒
廢過樓下看更

起碼個看更新年果陣會笑笑口,波板糖一年365日都唔會
同埋看更會幫我開門,而我都會同佢講唔該

呢個就係分別
因為看更真係服務我,我都會打下招呼,講唔該

你班波板糖人都唔撚係服務我,仲想人對你有禮
邊忽值得我微笑?
老老柒柒 做乜鳩野要對住你d波板糖人笑
返工返到咁撚不滿仲做
因為係地鐵入面香港人係二等公民,拎件樂器大少少都唔比,仲夠膽唔對波板糖行禮,罪大惡極,地鐵肯收你錢比香港人坐係皇恩浩蕩,仲想當自己係大帝
相反大陸人係貴族有治外法權,可以走私丈量貨貨物無問題
仲要買大陸貴車石棉車,毒死你班港豬
要數地鐵啲衰野真係有排講,淨係近期啲野都大獲
高層就貪
中層就當contractor係狗,mains壞車永無交代道歉
前線就當香港人係狗,對大陸走私視若無睹
而且價不停加,佔用阿公既地香港人係入面飲野都唔比,惡過共產黨

到底邊忽值得人對你有禮,到而家都無人講得出
好撚憎啲人拉喼搭扶手電梯
到左先慢慢拉去個把手再行
又或者係到左企係到左望右望再慢慢行
次撚次搭地鐵都比呢啲撚樣卡到差啲仆街
D小學雞第一次出嚟做嘢係咁. 又唔撚知地鐵站多人多撚到個閪咁.
唔好撚講放工返工peak hour. 咁遇到好閪嘅香港人就梗係多㗎啦.
狗鐵咁撚多人搭, 重有邊個想排條lift隊呀
荃灣線根本就overload啦. 唔好講東鐵線放工返工就好似打仗一樣
咁都有得兜。。。你去到外國人地都係有禮貌架喇,禮貌呢啲係隨身嘅素質,唔係要睇心情嘅
其實不嬲香港人先係最低賤人種,最on9 係自我中心,淨係睇到人地問題根本自己先係最低劣。 啱架喇屌醒啲香港人,真心覺得香港人同大陸種差唔得多,分分鐘仲更加賤。
睇撚晒篇文味呀柒頭,文盲就唔好衝出後柒喇
巴打講得無錯, 樓主黃衫仔以為自己讀書做緊prefect.
好撚有權力去叫人去搭lift. 其實你好熱心咁好聲好氣咁陪人去坐lift.
人地都唔會唔好意思唔去坐.
紀律部隊呀?心情唔好都要thankyou sir呀?
痴撚線咁都有得屌
重點係,樓主呢啲人對客毫無禮貌可言,但開post屌人無禮貌
你份人性格一定好閪
睇字都feel到你個臭格
咁點解我比錢買野係我要對賣方有禮先於賣方對我有禮
因為做客唔係大晒
係,所以波板糖人無對我微笑,我都唔會對佢微笑,亦唔要求佢笑

憑咩我比錢,禮貌同收錢既一樣,我要比人屌

係咪咁簡單既問題都答我唔到?

一味話我唔係大曬

實情係地鐵大撚曬呀屌你老母
雖然樓主講到自己好有禮貌
但係事實上搭咁多次地鐵 都未見過啲黃衫人或者波板糖人 有禮貌 次次都喝9人

就好似排隊上車咁 啲黃衫人成日大大聲喝人 叫人去少啲人嘅車卡排隊 屌但係個個車卡排隊嘅人都差唔多咁多 唔通我又因為隔離車卡少兩三個人行過去排隊咩

有時上某一節車卡既話 落車一出就係扶手電梯
就算排隊嘅人比較多 我都會照排
反正就算排隔離都未必上到
啲黃衫人呢個時候就會走過黎喝9你

我真係心諗 香港人已經乜撚嘢自由都冇 點解我連搭車揀個車箱都要俾你喝

同埋其實我覺得黃衫人呢個設計根本就係多餘 有啲仲直情會企係扶手電梯隔離叫你緊握扶手
真係唔知做乜9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞