做左一個禮拜地鐵 發現部分香港人自私過連登仔眼中嘅賤種大陸人好多

647 回覆
2913 Like 265 Dislike
我打得唔係好清楚 sorry
我意思係 你做客買野時 你都會咁做?
睇人啦 都大致agger你既 有無講多謝我反而唔care 但最憎係啲語氣中夾雜睇唔起你既謝謝 你feel唔到?

唔該依呀~唔該曬就有份親切感啦
正解,好多香港人去邊到旅行都會唔該前唔該後(廢老除外)。我去到好多國家旅遊都會觀察下當地既本地人,個個返工放工都係目無表情,其實都一樣
香港人係咁樣無禮貌 自覺高人一等
出街食飯見好多少少野唔岩就閪聲
唔岩咪叫人換 唔洗咁閪聲閪氣
我唔會喎 一般自己好禮貌人地態度差極都有個譜
搭單問
你地暑期工搭地鐵有冇得免費?
「連登狗特別鍾意以港柒為榮」
「事實係港柒好多都衰過啲支那狗」
其實你會唔會覺得話埋自己
都係果句
識咁諗野就唔洗做波板糖人 SALES CS 服務業
我相信絕大部分香港人都唔會差得去邊
所以你話「港柒」 令人聯想到大部分人都係冇禮貌
樓主講既野都好啱,但香港人西既原因多多少少同個環境有關,咁大壓力做人,你話佢兩句緊係覺得你阻住地球轉(當然d西港女係其他問題 )香港個環境其實好悲哀
鳩鐵工都好返,轉工啦!
其實真係唔知做乜鳩
我就講緊個比例
香港6、7成 大陸3、4成
就算我而家係大陸10000人中有3000個係仆街
而香港遊客10個中有6個係仆街
3000比6我都係會話香港人仆街啲
咁樣你明未
我夠知香港地香港人多啦
個傻閪就同我針sample size做乜鳩
我夠知喺日本嘅日本仆街多過香港人啦
仲使乜討論
都係個句
收皮啦學生做parttime嚟嚟去去都個幾份架啦呢樣又狗個樣又狗個個唔使做好似你係屋企打飛機打到黑得啦
香港人就似一個壓力煲,無事就一路谷
一有不滿俾佢搵到個位就用黎洩氣

又點解3,40歲女人拖住細路最鳩麻煩
就因為佢一把年紀未必再生得出
個仔已經係佢全部,影響到佢個仔同你搏命都似
人工相對高
做sales補習社啲價低到不堪入目
睇你回覆 其實你同比你話o既人都係同一類人
要冇禮貌嘅點都有藉口
仲可以免費迫地鐵
咁即係兼職都應該會有啦
我八掛下咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞