( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
㩒一㩒起底 樓主差唔多日撚日都開 post 現實世界一定係又毒又怕事比人恰又唔敢出聲又冇朋友嘅死毒撚 要喺連登刷存在感
冇追po樓主係邊到?
每個國家都係啲濕鳩食古不化嘅人
無邊個國家特別好
真係唔關事
我做錯咗啲咩 係戇鳩
日日開post 係因為我熱愛香港文化
樓主好on9
英國美國我都去過
講緊啲大鄉里就係大鄉里
佢地都係無國際視野
係educated、civilized嘅就唔會有咁嘅行為
當經一事長一智啦
如果你連brit都撚得掂嘅話
對住任何國籍嘅人都冇難度
咁點樣改善
https://lihkg.com/thread/683397/page/1
原來樓豬係五毛 此 Post 已完

Show Blocked User - 鬼才達
Thank you 巴打
睇city我覺得
咁樣就叫五毛?? 我支持梁天琦但係我唔知遲陳浩天呢班垃圾 趁住而家梁天琦要坐監就出嚟攞佢 光環
本身想講係,英國本身就係典型高竇、世界仔加縮骨
但見到樓主條on9第一頁發晒癲噉自推真係覺得好反感
Sor
起一起樓主底 就覺得樓主應該係香港都冇朋友/比人歧視個d
超級尷尬毒撚自己一個去餐廳食飯
香港讀唔成書走去英國乞學位

跟住喊苦喊忽話畀人歧視

咁慘咪撚去啦
我stay咗半年左右
半年入面我睇咗好多British嘅sitcom 或者棟篤笑
其實唔係for fun
而係真係學到好多本土文化嘅特點
或者佢地啲subtext
同埋佢地嘅sense of humour
呢啲對社交好重要
而家我老細同我關係好好 工作上好關照我
有冇諗過係你自己坐喺度乜柒都唔做 老奉要人做
似住自己俾咗錢就大晒 完全冇諗過contribute人地屋企
你有冇主動為人哋家庭付出過先(家務上)
講嚟講去淨係話自己有俾錢
你比多啲錢出去自己住咪唔洗受人氣囉

不過算啦 你都一定會話係人哋問題
我都係 一個人係倫敦旅行 感覺個個都好友善 airbnb個屋主又得閒同我吹下水 問下香港97之後點

btw 如果去法國 只要盡量同佢地講少少法文 佢地就會friendly少少
all 4個app有個program叫very british problems
得3集 雖然入面好多嘢都誇大咗
但睇完你會了解佢地多啲
喺學校畀人恰畀人打點算 小弟讀梗BAND3中學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞