( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
1. 唔係淨係講錢 畀咗錢就係老細
係講緊參與 人地出力煮 你係咁二洗下碗
呢啲叫有來有往
2. 其他town唔知、但London只要你正正常常
冇人會/冇人夠膽歧視你出面
3. 呢個真
4. 個個大國都係一樣 法國德國
即使美國都係自大
5. 你畀唔起錢食好嘢
London嘅finedining拍得住paris
6. 法國人夠真 你又話人閪面
人地扮有禮貌 你又話人假

個個國家都唔會完美 要人尊重你 做好自己先
如果融入唔到人地文化就唔好勉強自己
香港人心態,俾錢大哂
其實你同一舊錢唔住佢你訓街都唔掂,hostel都唔夠
我試過同佢頂到盡,趕我走,要我住一星期酒店,我細town最平都要百鎊一晚呀屌佢
所以佢其實都係半賣半送
嗰陣學校又偏幫host,我都搞咗好耐先轉到個好
不過經驗話我知,除非學年頭轉,否則九成伏
你要了解下你有咩權利同義務,必要時同學校講
洗碗最簡單,買幾舊butter,溶咗佢倒落sink
一凍就全部結冰,佢條喉唔洗要,包佢唔再叫你洗
重點係佢肯定無同你講過唔俾倒牛油
香港熱,唔會有哩個問題,佢吹你唔脹

想係host生存,要學下英式講道理,你搬香港嗰套死撚硬
當然唔係問題啦, 但係點解佢哋要選擇性失明
用我個sample 為例
歧視方面係比美國勁
我出街間唔時都會比英國佬串 前兩晚落酒吧都比英國佬問我識唔識英文 但我串番佢佢又冇聲出 加上啲人知我美國黎又會對我好番啲
但英國人國際視野絕對好過美國 美國人真係睇美劇當睇新聞
至於食 英國既野食明明香港人日日都食 但唔知點解佢自己會整得咁差 仲要貴到飛起
利申:我San Francisco 常居但而加係London
好少見 d guardian咁仆街喎

有幾點絕對認同

但係當你上到大學睇法應該會有小小改變.

利申 11yrs in uk (final year student)
全部蘇皮差出嚟我host都叫pasty
不過我知你講邊隻,面粉野我鍾意kidney pie多啲
美國人比較有國際視野?
因為我本身好瘦,食呢d感覺應該會容易肥,同埋價錢我覺得ok啦,味道算係咁,講飽肚一定好過d 6-inch subway仲要平少少添
get錯左,唔好意思
絕對認同

我flatmate 上個term 先俾同屋local bully 完
t.me/Ukjjaddme

不過我就訓
我住過Ireland, 英國就南部居多,一小陣Manchester
希望幫到你
同意4,5
佢地唔叫fuckboy
佢地叫自己lads
主要原因比人歧視係因為你地班留學生唔肯去融入佢地會做既野. 你要去接受人地個種族文化.
Subway梗係食foot long 啦,價錢又唔係差得遠
唔似香港咁,價錢真係double
Btw,係英國都比host餓到營養不良咁
Anger, feel到樓主都係衰哩樣
仲要搬香港嗰套同人嘈
講開host
我嗰陣喺加拿大個host 好好,本身佢一個女人單身,成日接asian, 早餐佢任我自己煮,我成日整勁多嘢食
但我有個frd 住著個host 中東人,餐餐剩係整mac and cheese 畀佢 (藍色盒嗰隻)
又有個住正意大利裔嘅,成日有pizza 食好鬼正
所以真係睇你好唔好彩

最黑嗰個住咗間舊屋成百年歷史,住咗冇耐個host 全家去街,得佢自己喺屋企,但聽到有腳步聲,仲要明明地下舖晒地毯... 之後keep 住有古怪嘢,好在後來學校同個host 肯畀佢轉
你係利物浦讀?
Man city
肯定係high school 成班asian座埋一齊個d
唔准你咁話樓主
樓主話自己好撚有禮貌架
住左咁多年 俾人歧視次數十隻手指數得晒
樓主呢d 9成都係一副俾左錢就大晒既嘴臉 當自已住緊酒店
好多foundation仔u仔都係咁 見唔少

d人見你柒柒下恰鳩你又話人歧視
UK 咁撚多asian 尤其大城市 剩係日日歧視你一個咩
By the way, 利物浦人好似出名全英國最nice
英國人講嘢好鍾意暗串兜圈窒你
不過好多歐洲人都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞