( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
每年出差各去英國3個月,美國3個月x6年(倫敦+紐約)
我都鐘意美國人多好多
佢地唔想同你講野又好,真心like你都好
好易睇得出
你唔理佢佢咪河水不犯井水
唔似英國陰陰濕濕,仲要企個道德高地
去得都有錢仔,叫有錢仔洗碗?wtf
我係英國讀3年大學,好和平,完全唔覺有你講嘅咁差 就快讀完有d唔捨得呢度
就算唔計香港人,我d朋友都係以非白人為主,感覺佢地係比較會接受我地,可能因為大家都係minorities啦,試過係溫書地方食中菜外賣然後比巴基裔同學/唔識嘅黑人問我係邊度買
不過我又唔覺d白人對我地有好明顯嘅歧視或者好冇品,心底裏有冇歧視我就唔知啦,但至少平時係town遇到d中老年白人有唔少都表現得幾友善幾有禮貌,反而係d中小學雞會無啦啦聊鳩人 基本上上咗大學嘅都唔會搞鳩人,除非飲醉咗
同埋英國服務業嘅好多都會做到好有笑容感覺好nice咁,相反去捷克見d人多數木口木面咁,好大對比,我fd係捷克exchange都話捷克人成日閪面
笑撚左
香港人啲鳩屎野可能都係跟英國佬學,
e.g. 鐘意踩鳩自己人
單單睇脫歐公投已經知英國人除左有少部人正常 其實大部分都係傻仔黎
不過個個地方都係咁架啦
btw,食方面就算認同嘅
不過冇人叫你繼續食英國菜,反正出面d餐廳大多都唔係英國佬嘢
只認同食

英國菜 狗也不
英國既野係真心難食既 咸到傻
但其實係唔係你個樣問題 樣衰真係去咩國家都會比人歧視
死五毛樓主 block
成個post睇完得啖笑 ,究竟有幾多個真係住過英國

歧視唔係話冇,不過咪最多一年1,2次,仲要最多只係係車大叫,身邊都冇咪人比人些歧視過

翻學識既好多都好nice,又有禮貌,開門永遠幫你頂住到門,行路唔小心阻到你又會講sorry, 係超市買餸見你少野又會讓你先,啲鬼仔coursemate 開p又會叫埋你,跟本冇人介意你英文差,只係在於你肯唔肯講

利申: 英文廢J,係英格蘭東北部讀,今年 U grad
英國佬歧視真係好撚嚴重
禁英國真係優秀的種族
同大日本帝國一樣
你有支那賤種的血比人歧視有咩問題
玻璃心

第二出去住外宿唔係食餐廳
食完飯洗埋碗有咩問題?
有問題因為你支那基因覺得比錢係大晒

結論

樓主賤中之賤
黎緊會帶屋企人去倫敦 有無英國巴可以推介啲
食牛扒、英國菜、海鮮等等既餐廳 等我可以俾兩老試下外國野 預算每人十幾磅都ok
樓主講嘅問題好似法國都係咁
自大仲停留係法蘭西帝國
不過我未去過純聽返嚟
認同
英撚班人好撚懶
2,3,4,6你起碼都比個例子黎啊屌
lm
寄人籬下洗隻碗都唔肯 好心你啲小朋友唔好咩事都斤斤計較啦
黎咗英國幾年都未被人歧視過 同local有講有笑
睇你乜撚都怨一餐都幾肯定你性格有問題
其實樓主咁撚唔想留係英國咪翻黎
係到講英國 呢樣差個樣差 但又要留 講到人地迫你咁
人地不知幾想你走
成隻蝗蟲咁 係到講香港呢樣唔好個樣唔好 又要留

利申 係英國住過一年
好諷刺,成個歐洲可能得東歐個班會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞