( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
10cm
睇你咩地區咋,有啲區9成都係差同蛔。啲蛔一早全家過黎生蛋,個個當正自己白人咁,睇唔撚起Asian
啲差又污糟,我同佢住accommodation 啲咖喱masala放雪櫃放到臭晒過晒期都唔理, 碗又唔撚洗,搞到成個廚房都係烏蠅,又成日攞你啲餐具用完又唔洗,好撚嘔心。
Asian 係好易比人歧視

美國都一樣
天下烏鴉一樣黑
根本佢地好自我中心 完成唔會理你點諗
真係慢撚到仆街,我上年11月叫房東整漏水 整到依家仲漏緊
樓主你真係曼城附近住?
曼城的廣東人多到不得了
喺車站一出嚟即刻聽到廣東話
亞洲人多到可以同鬼佬五五開
夠膽歧視到出口的話
我諗佢哋一定畀人打到痴肺
你係咪吹水呀
係班港獨狗同食古不化偽英國人鐘意英國啫
明明人地都唔望你班香港人一眼
仲痴心妄想又cheap到求人管番自己
Asian樣做得幾好都好 死都唔比1st你
相返啲鬼是但整啲野都1st
係佢整得慢定整唔掂先?
會唔會唔係你間房問題 而係你樓上漏水 變左你點補都漏水
我住嗰到有agent 可能收左agent fee所以做野幾快下
最鐘意扣多你錢之後話完約比返你 最後不了了之
me係到6年都冇事
樓主
英L一向西

但見識過意大利佬就知乜叫極品
到到都係咁架啦
其實係上面漏水 但係佢揾左4 5個人黎睇先知上面漏,之後到2月中先至冇漏,中間一個followup email都冇。到3月中又開始漏返仲要比之前勁
開頭唔知邊啲agent伏,一樓就沖去租
啲英國佬好蠢
住邊個host點幫你真係睇你彩數
咁而家點 長期擺個盤喺地下定用啲masking tape喺天花痴毛巾+膠袋
去曲英國好撚多次,除咗難食個point未發生你講嘅情況,仲成日同當地人傾計
樓主喺呢個po入面話自己住喺英國西北面曼市對上少少10cm遠嘅英國東北部,讀書就係喺曼市
但係被踢爆Facebook寫自己住倫敦附近,讀書就係喺位於倫敦東南約60公里嘅Cranbrook嘅Bethany School
問佢返學搭幾耐車又唔敢講
再起佢底就見佢成日開5毛po抹黑po假膠po
又或者話自己喺倫敦蒲緊
真係咁近曼市又唔見佢去曼市蒲
呢個po佢噏嘅嘢得幾多係真你自己諗
樓主可唔可以具體講下你點比人歧視?

我係英國讀過書同做過野
都唔覺有幾嚴重
同意有部份人可能見你asian會串d 好似香港人對南亞人咁
但你話歧視到出曬面 擺明係因為你asian 或者chinese而恰你 就真係好少見
因為你要明白 係英國呢d地方 比人知道或者話你係racist都係一件幾大鑊既野
所以佢地無論心裡幾睇唔起你 都冇咩可能講出面 (loser或者老人家唔計)

好多時你覺得人地對你態度好差
可能唔關你係咪asian事
而係你個樣既問題
你諗下 你走去d鋪頭買衫
如果你著到成碌柒咁 個樣又衰
D sales妹妹都西你面
咁你會唔會話佢地種族歧視你
On9
無睇一排,樓主比人撚到
我覺得英國窮撚係惡d
特別係hostel family
好多都係想賺錢同恰學生
所以對你遇到咁多仆街表示同情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞