( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
唔覺或者可能我遇到嗰啲都係幾好
反而覺得啲英國人好有風度同埋啲女好正又大波唔怕俾人望
唔似香港啲女又要露少少又要驚比人望
利申係英格蘭讀書
英國好多女夏天唔戴bra
你都係想我地話同華人差唔多姐
識有啲鬼佬唔知點解都係唔鐘意英同美
Homestay其實最多都係各有各行,好少會有好來好去。學生太細唔識撈鬼佬又費事同你晒氣。大部分都係不歡而散

不過我身邊例子都係多好人,成日出去郊遊食飯,唔係等錢洗收學生,而係退休想搵個年輕人陪,或者鐘意熱鬧

有啲agent回傭好少比homestay,所以態度會不怎麼熱情

其實好多情況,只能睇運
英國撚表示同意 好彩今年grad 唔洗再留係到
小弟我係NHS做已見慣不怪
咁撚斤斤計較就咪撚住人地屋企

有本事就自己買樓自己住

有錢俾就大哂?正宗支那閪思想;你俾錢搭的士唔叫埋司機卙水俾你飲

岸尻尻00後港孩
你講得一口流利英文 平時有做gym 高高大大

就少人歧視你

我試過好幾次比人望住我 拉長隻眼笑我眼細

開頭語言障礙 講英文慢少少都冇人show你

加上亞洲人天生身型唔夠人高大

行路施施縮縮 成日比d高大鬼仔兇

鬼妹直情當你細路仔 唔會理你

住個兩年host family,日日食微波爐野(即係frozen pizza 果d),我之後同學校投訴調左去個好d ge host,除左呢樣,上堂d 鬼佬完全當你透明,而家上到大學好d
利伸:英國留學八年
自己個人有自信就算佢racist 都唔洗驚佢
但人地同唔同你玩又係另一回事
傻人多,閪人+傻人仲多

唔怪得啲指示要做到咁簡單,真係有人唔識跟
英國好多人都有洗碗碟機,佢冇定有都要你洗?
讀college上堂其實好睇自己摺唔摺 如果唔摺嘅上堂都傾到幾句 前題係你有一定溝通能力 但係落堂之後又另一回事 通常都係圍番自己啲朋友
認同上咗大學會好少少 但其實都分別不大
Host family 正常唔會叫你洗野
你自己想幫佢地又另一回事
去餐廳食飯有無入廚房幫手洗埋碗?
英國人多數係socially bully 好少physically架喎
蠢既鬼佬真係好撚多

外國好多時都係靠精英階層領導

特別係英國

平時遇到既唔少都係屎忽鬼 傻傻下咁
淨係識飲醉酒同落club

唔似中國/香港 蠢人去哂做官
如果連sixth form既鬼你都溝通唔到既話應該係你問題
做生意就知 英國佬好鐘意走數
而家公司都推哂d英國客 情願唔做
好撚多人見到你係Asian就會自動進入歧視mode 有一次喺A&E半夜有個細路踩單車爆咗肺入咗嚟, 我去佢見佢準備做diagnosis 嘅時候佢竟然同佢老母講話可唔可以唔好要Asian treat佢
由其是租樓
個deposits預咗拎唔返
讀college 眼見唔少人唔知係唔敢講定唔識講 淨係圍番Chinese 玩好似冇喺外國讀過書咁
個人經驗係肯同人傾下計佢地已經對你態度唔同晒 但受唔受你玩好睇你自己
通常racist 得最勁個啲鬼都係平時圍內比人恰嘅鬼仔
Low self-esteem靠racist 黎draw attention
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞