( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
認同有部分英國人好閪,但英國整體俾我感覺無咁大壓力 (Except London)
其實英國唔同郡嘅口音都唔同啦
咁係你房東問題啫
我以前host family真係當我係仔,好照顧我
我係英國讀咁耐書 都無試過比人歧視

反而令到我唔想留係英國黎左澳洲ge原因就係佢穆斯林太多 直接影響生活。而家算咩?穆斯林瘋狂生BB最終會清洗英國
澳洲應該歧視問題最嚴重
大部份澳洲人都係移民或者監躉後裔,應該無咩好歧視
全世界最閪ge地方 我當數香港 R爆我頭都搵唔到一個值得驕傲ge優點
認同,佢地仲認為自己嘅影響力仲停留喺百鳩幾年前
利申 英國住過5年
我host有洗碗機
已經離開咗佢屋企6年但係佢仲俾career advice我 問我過得好唔好
Preston?
North Lincolnshire?
定係法國?
澳洲其實問題嚴重???!!你無閪嘢啊?!d態度不知幾好,悉尼已經係比人話最無禮貌但係同香港比?!我d FD去鄉下placement d澳洲locals熱情到佢不知所措....人不笑狗都吠,澳洲本身就係一個移民國家,無英國果種世代居住ge情意結,所以佢地極少數會好似其他國家咁反感移民。有d人仲要話澳洲係監躉後裔 讀多d澳洲歷史先啦
樓主話自己住東北部、Manchester再上少少;返學就返Manchester
黎左就黎半年 一次都冇俾人歧視過 樓豬生得樣衰
講起美國同英國就諗起呢個
你明顯係stay細城市
我長駐London,同你講嘅係完全兩回事
咪話咗移民或英國囚犯後裔囉
無錯絕大部份係移民,但歷史上的確有16萬囚犯由英國運送過去澳洲
我咪對“澳洲應該歧視問題最嚴重”依個論點派膠囉,連幫Aussie平反都要屌
仆街極都好過支那人
真係好depends你係英國邊到。

係英國第8年
黎左UK3年表示認識既英國frd無乜大問題
但無可否認有部分英國廢佬的確好閪
可能係地方問題?
屌 我唔係話你呀 題外話....16萬囚犯對於澳洲總人口真係無咩影響,而且澳洲人好醒,唔似其他國家尤其係香港,乜狗屎垃圾都收,黎襯呢邊ge移民普遍都高質,人地咪唔會面阻阻lo
英國d地痞流氓的確好撚低端
住過係lincolshire 4年 真心惡夢(當然都有遇到好人
部分認同啦 睇際遇
享倫敦做左年幾兩年
全英國+歐洲人+美國team

英國人係傲慢嘅
腦細有啲好大喜功 但對人人都唔錯
表面野會做足 暗底都重階級觀念

美國人係自大 鐘意同人比較 下下要勁過你咁
法國人就自負啲 做佢朋友唔係咁易
西歐 東歐 北歐人都比較chill
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞