( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
由其是liverpool班鄉下佬
我個次去royal mail寄野翻香港,第一次去唔識寄,又good morning又好禮貌問個staff, 佢叫我use your own brain
屌 佢地講嘢係咁ga 好撚直,但係唔會暗地裡搞鳩你
有崇過?
同支那比點都好過支那。
無啦啦又屈人崇,出國出到樓主咁on9既?
其實講真 度度都有低端人口,係香港都無人會無啦啦同班MK跟車佬 低等黑社會打交道啦
喺英國,歧視嘅多數係啲中年人/細路仔
試過有次喺街比個細路係咁對住我fuck you fuck you
我望兩望行埋去,佢就淆底say sorry跑走咗
去到英國有時發覺 中國人先係最仆街
最為自己利益而去壓榨人
死o靚仔既話真係惡少少一句fuckoff就已經屌走咗
屌 點解我遇到既唔係咁
表面上好好禮貌
但暗地裏就想搞9你
又攻心計 斤斤計較
你同我講英國人攻心計
本身認同你,見你話美國好就知你on9
其實你比咗錢唔代表你大晒,幫吓手做番自己個份係應份。你點對人;人地點對你姐
剩係講第一點。
要服務就洗多啲住酒店,出街食。
住人host你比得幾多錢,所有野都share做架啦,大少
英國狗又懶又串
樓主呢啲小朋友屋企可能係小康/中產,比得起少少錢去外國讀書以為自己好有錢比好多錢人咁
臭酸窮毒撚去英國比人恥笑當歧視

係外國食快餐,food court全部自己執ga。比錢大撚曬呢點港燦同大陸人無分別
我反而覺得係窮撚 真係中產有小小家教都唔會咁
自己執呢個氛圍係抵讚
咁慶幸我遇到個好host,離開嘅時候大家都引唔住喊
小康果啲最難頂
條友睇個款真人實好撚閪,人地憎佢性格唔好,就都入晒歧視數
幫手洗下碗好正路
去下南部,你會開心好多,

因為超多外國人,果邊英國人對慣曬外國人,唔知係唔係因為南部holiday town,仲日日都 holiday mood 勁樂觀
試過有個力架送緊Deliveroo,佢見我係Asian就踩架單車衝向我,再係我兩步前先急轉,想嚇鳩我。
我擰轉身送左隻中指畀佢,佢本來已經過左對面街,之後佢踩返過嚟截停我。我當堂驚撚到仆街,不過都屌柒左佢。而且附近又多人,佢唔敢開拖,就咁走左去。
同埋係Tesco Sainsbury’s etc買野
self checkout 呢d係得外國先做到
Dllm比著係香港 贏國就精彩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞