( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
哇原來係咁
講到得你去過讀書咁
睇你講野D口吻係返香港讀書比人排得仲勁
十扑十扑
好多香港人都以為BNO係咩 其實人地根本就唔會理
遇到個柒host,就嚟連登開post屌曬全英國人嚟取暖
點知連登仔話佢自己都有問題,就屌埋連登垃圾
香港人唔一定要學英文?
印度人全部識英文?
你調轉哂嚟講喎
定係我get錯嘢
㩒一㩒起底已經知樓豬係五毛 竟然仲有成千五個連登仔正皮 點撚樣唔認連登已死
好彩我住個個非常好人
你講嘅條件我無樣中
6尺又差啲 樣同衣著都係普通,正正常常(應該好過金鐘連燈仔)
可能我喺North east嗰邊啲人nice啲無咁高竇
你估Child登個名流㗎
成班無獨立思考 人云亦云
法國人都唔鋸英國人,西歐人都唔妥東歐人啦
其實咪等同好多香港人憎大陸人同睇唔起東南亞人
踢拖冇得話啱定錯, 不過呢個行為喺表達咗你自己嘅身份. 雖然你當然就認同自己嘅身份, 但唔代表其他(英國)人都認同你呢個身份.
英國無可否認係一個多元文化既國家, 但係多元文化本身已經係一個極具爭議嘅政治概念.
例如: 我包容你踢拖, 但係由於你踢拖本身就已經係無視咗我(英國)辦工室文化嘅表現, 咁你都無意欲去令我認同你, 我又點解要同你講平等.
我會話呢個喺Conservative既ideology.
而另一邊箱Labour就會話, "點解要有認同有'英國辦工室文化'呢個前提下, 然後先再講平等".

脫歐公投果排又講難民又講入會費, 我就話英國人根本唔認同自己係歐洲共同體嘅依個身份. 英國從來唔認同自己可以唔依賴歐洲, 佢唔認同嘅係歐盟不斷想將其他歐洲國家既身份同自己睇齊.
其中一個原因係English覺得Scottish不斷搵自己著數.
Eg. Barnett formula 既計法永遠都會對Scotlan d更平等.
其實英國古古惑惑
成日玩大帝國政治
同認同感冇咩關係
想同歐盟合作 分貿易市場一杯羹
但又唔太想履行責任、 條例
成日拖得就拖 做啲唔做啲
穩穩陣陣 留退路畀自己

貨幣政策、歐盟條例、接收難民
英國的態度係避到就避
避唔到就輸少當贏
有新嘢一定唔用 等你用咗先
有咩冬瓜豆腐即刻縮沙
由港英抉擇到今時今日脫歐
其實冇咩大改變
最緊要守土一方
其他嘢就關人隱士
我無去過英國所以比較唔到呀 但澳洲係比我想像中好 啲人都幾nice
但我係去鄉下地方 可能少啲Immigrant 啲人無咁反感
唔知ching去過美國未呢
利申英國讀書
一句講曬
樓主性格有缺陷
我覺得澳洲人先係全世界PK
客觀思考:你既host有無問題唔重要,你只要為自己打算,我估你現在既目標應該是要畢業;所以其他所有事只係小事而唔應該影響到你。

如果你認為host影響緊你,只能改變自己或改去其他host
連登仔o既國際視野其實真係得啖笑
樓主唔係有美國護照咩 做咩唔係美國讀
係咁話d人未去過英國就崇英
但佢自己咪又不斷幻想美國有幾美好
少d移民嘅話有兩種情況

第一種就好似你講咁,移民少對佢地生活冇咩影響,所以唔會好憎亞洲人

第二種情況就係因為移民少,佢地唔習慣同其他種族和平共處,見你個外表同文化同佢地差異大,一開始已經會當你異類,要玩人要排人就第一個搞你

遇到邊種情況就好睇彩數 我覺得第二種情況仲會多d,我唔認一個華人去溫哥華被歧視嘅機會會比去美國中部鄉下地方高,或者一個黑人去倫敦被歧視會比去香港多

我記得之前有人開post話係Scotland愛丁堡附近嘅一間大學讀被歧視,而且幾嚴重,果陣就係因為間大學冇咩亞洲人搞到好無助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞