( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
1) 小弟 總共住個八個local屋企, 而家住緊呢個印象最深刻,形式係咁嘅, 我畀錢 佢就會畀一間房仔我 同埋提供三餐, 啲份量 少之又少, 食完之後 條仆街居然 叫我幫佢洗埋碗, 個態度仲要撚狗咁撚我, 咁即係我畀錢佢幫佢洗碗, 屌你老母有冇搞撚錯, 頭先我終於忍唔住同佢講話 你當我工人嗱? 我畀咁多錢你 你係提供三餐畀我 同埋畀間房我住 我冇義務幫你洗碗, 跟住條八婆發我脾氣 係咁鬧鳩我冇禮貌 , 其實我已經忍咗佢好耐, 終於頂唔順

2) 英國佬 好多都好撚仆街 歧視你見你係亞洲人, 你可能會話個個國家都一定有啲 咁嘅人但係我可以好肯定咁同你講 一定冇英國咁多, 你每一日行出街都成日會有人歧視你

3) 英國人 自以為自己非常含蓄 但係其實 好撚冇禮貌, 凡事斤斤計較, 我喺英國咁耐 見過嘅大部分人都係咁, 尤其是係 中年人

4) 英國人毫無國際視野國際觀, 佢仲係停留咗喺 幾百年前 以為自己係大英帝國 成個世界 都係佢哋玩曬, 佢哋嗰種 仲係以為自己 係大英帝國重要係咁攞嚟打飛機嗰下好嘔心, 相反美國人比較有國際視野

5) 英國 啲嘢食好撚難食, 根本就冇自己國家嘅菜式 全部都係 食人哋國家啲嘢

6) 英國人自以為自己係全世界最有禮貌嘅民族, 真係人唔笑狗都吠

仲有好多
英國人其實同支那人個水平差唔多
英國好多大愛左膠 成日會幫lgbt 穆斯林同埋黑人發聲, 但係佢哋又會選擇性 失明 完全唔理會asian
連登好多垃圾 一次都未去過英國英文都唔識講多句就係咁崇英
我個人認為美國先至係王道, 有得移民一定要移民去美國
咁快有人偷偷流下負評, 不服來辯契弟
而家香港時間係咪半夜所以連登冇人
負評 又唔撚解釋
美國真係好好多
英國人真係個性格好撚
喺仆街方面支那人認第一英國人絕對有資格認第二
正評係比英國野難食個point
成班連登垃圾一次都未去過英國 就係咁喺度吹捧 所謂嘅大英帝國
我唔係一支竿打 全部人, 但係我喺英國五年 真係閱人無數, 試過去睇利物浦都俾人歧視, 我去睇熱刺反而啲friend好nice
所以我 最後變咗熱刺球迷
咁樣你認唔認同其他point???
而家條仆街好撚燥底因為我冇幫佢洗碗
我冇義務幫佢洗 我幫佢係人情唔幫佢係道理 我唔係老馮要幫佢㗎
一半一半啦
樓主讀緊高中?
我今次都 對自己感到好驕傲, 平時我畀人呷都唔敢出聲, 今次終於為自己出番口氣
準備升大學啦
係咪英國留學jj
其實真正唔認同我嗰啲連登仔應該未去過英國
英國人好經常會歧視你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞