( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
我而家住緊嗰個垃圾房東 發鳩我脾氣 , 就係因為我冇幫佢洗碗
我想去美國, 我有機會去美國或者加拿大
點會多過英國
英國人咁撚低賤 垃圾 比我就唔撚忍啦
唔係為個學位奶人鞋底吓話
骨氣呀 身為亞洲人
巴打介唔介意分享下detail 同埋你做下gym 應該就唔會俾人恰
所以咪話大學去第二啲國家都讀囉
你要少歧視嘅應該去加拿大
美國人國際視野廣我完全唔覺,大把人連北韓喺邊都唔知就話要出兵乜乜乜,美國人出名冇常識
英國真係冇好嘢食
其實做得host family 得兩種家庭
一係唔憂米純粹鍾意文化交流
一係冇錢當多份收入,自然乜都限budget
呢樣同咩國藉冇關,澳洲加拿大我都聽過有更加衰嘅host
高中生有錢都去boarding啦
英國啲利物浦fans真係好仆街, 我人生第一場英超就係去咗晏菲路球場, 估唔到居然會畀班 廢老鬼佬 racist
你咁多嗲咪快撚啲走囉
澳洲應該歧視問題最嚴重, 第二就到英國

巴打你以前係咪留學生
樓主英國邊度

detail唔分享 太多識嘅人上連登實自爆
總之英國人好排外 最憎香港啲人係到judge我唔痴鬼仔鬼妹玩
同埋啲鬼仔十個九個都係fuckboy 想好好地同佢地做朋友係都要摸身摸勢 又借啲意嘴埋嚟 諗起都想嘔
1,唔窮唔會apply做host,你都唔想屋企多個外人啦,佢志在搵錢,我見過佢地會跟學校guide lime比minimum你。而且轉得host9成都會仆街,唔好拎佢地同你屋企做對比

2,fucking Chinese go back to your country+搵垃圾扔鳩我都試過,我報左警

3,唔係含蓄,係直接,唔止英國人,好多西方人都係,習慣下啦

4,咁佢打得起

5,各花入各眼,我同我老婆都覺得好正。香港食唔反,kebab,fish n chips。我仲特登email我host問佢個apple crumble點整,我好鍾意食

6,受過教育嘅就係,無受教育嘅同香港啲廢中咪差唔多,仲有班醉鬼

利申:英國留學,好撚愛英國
Local唔太鐘意中國人/香港人
其他例如French Spanish 同香港人好friend
加拿大係多左膠不過成個國家幾和諧
對草叫雞依啲你想嘅話邊度都有架啦
雖然我都覺得英國佬仆街 但樓主唔好得去邊
我只可以講
痴痴呆呆,坐埋一檯

我外國讀書時都遇過呢啲情況,但有哂經驗之後你會買少見少架啦!

識多啲人啦
兩種都遇過,前者仲有contact
後者我反轉佢間屋先走
澳洲唔算嚴重,你問我我覺得
英>美>澳>加

但講到尾你asian 想人地唔歧視/覺得你cool 得兩條路行,一係練大隻,一係你夠高瘦著衫型平時唔出聲(當然係你的樣子如何...)

照咁聽你應該唔係住london?
你講到自己喺度咁折墮咁留喺度托咩
我只可以講
痴痴呆呆,坐埋一檯

我外國讀書時都遇過呢啲情況,但有哂經驗之後你會買少見少架啦!

識多啲人啦
我幫佢洗碗 已經仁至義盡啦, 我諗住上去 去個廁所先再繼續洗 條八婆居然要溝我 叫我即刻同佢洗曬去, 我到呢一刻已經忍唔倒 我同佢講話 畀錢你唔撚係幫你洗碗㗎八婆
樓主初到英國?可以留個tg交流下
不過我係巴打希望你唔好介意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞