( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
你串番佢就得 呢啲英式幽默黎既 好似係
唔關禮貌事,係思考嘅方式
香港人覺得俾錢大哂,英國host覺得佢俾你住係益咗你
要嘈個方法已經好唔同
你睇karius 安全返到英國就知佢地nice...
黎加國喇⋯
宜家多倫多 溫哥華比華人佔領
誇張到有 D 地方得中文無英文
比班鬼佬嘈話我地歧視佢
點解我識個啲英國人都幾正常
不過無可否認好多host都係仆街嚟,聽唔少fd中過伏
中小學寄宿比較好
比起亞洲人,我覺得佢地已經係好直接
唔撚係架屌 係佢有嘢唔likey佢會暗踩你架
一時間舉唔到例 諗起就火
英國人閪撚到仆街
教你啦. 如果high school比鬼仔蝦

唔好報串

同佢打番鍋, 唔夠秋都照打. 咁佢地就會repect你. D鬼仔唔到2x歲都係好撚小朋友

鬼仔唔打交唔frd ga
一半一半 你將香港嗰套完整搬去英國就梗係仆街

利申住 Liverpool, 覺得呢度啲人算 nice
大英帝國
而家既英國海軍
其實有時真係唔係歧視
只係對住local嗰班
可能樓主唔識人地嘅manners
或者純粹英文唔係太好 好到有個好嘅conversation
但因為對方冇易地而處去諗其實只係cultural different
所以就誤會咗你係冇禮貌
其實brits講嘢真係好婉轉
佢講嘢表面係讚緊 其實係彈緊
同樣地佢地聽到類似說話 都自動波get咗個subtext
所以有可能出現一啲情況係踩親佢條尾都唔知
所以要融入真係要keep住學多啲
巴打我想移民美國有咩方法
你英籍?
學緊英國人負評你
吹咩
唔肯接受、融入人地文化 移民去邊都唔會開心
我發誓唔我唔係, 間學校勁少asian
你信我啦, 冇人話過唔肯幫佢洗碗, 但係佢用命令嘅態度 當我係一隻狗嘅態度呢 同我講話你而家即刻同我洗碗, 如果佢好聲好氣同我講我好願意幫佢洗呀
除非你住中部嗰啲州,如果唔係東西兩岸對亞洲人嘅接受程度好高,最主要原因係因為佢哋心目中最大嘅敵人係黑人,而東方人好少搞事
Private school? States school?
nice 嘅好nice 仆街嘅好仆街
唔係
其他野唔講,淨係racist 同自以為是嗰part真係好中

成日停留喺自己係最勁嘅嗰個年代,成班廢中廢老以為自己好勁

自己喺英國生活左8年,咁當然好nice嘅鬼仔點都有。但無論喺學校,Sports team入面嘅racist情況都好嚴重。記得嗰陣讀緊middle school,每個人都要參加CCF (類似Cadet Force) 比d sixth form 恰到仆街 嗰陣有踢足球隊,因為表現都唔差所以都無乜人racist,每次踢波係最開心嘅時間
但係一入左去個local football club到踢就開始嚟料,比人hard tackle啊 叫我go back to your own country呢d真係濕碎料

到升左u,racist就真係好左好多嘅,至少d coursemate唔會當你面笑你。不過夜晚喺街上面無啦啦比人撩都係會發生,最深印象係有次夜晚9點係Birmingham New Street station 搭緊扶手電梯落月台,迎面上嚟有班年青人指住我地大笑又ching ching chong 之後仲禁停我地條電梯,差d仆街

但去得外國生活,就要學識點去面對,樓主加油啦
唔係就難啲
sixth form College
我黎左一排做遊客都feel 到歧視係幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞