( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
係澳洲住過homestay好好彩佢哋都非常nice 因為有洗碗機 得幾隻碟要洗 食完飯都會扮吓嘢問吓洗唔洗幫手洗 但佢哋都好好唔洗我幫手
但其他fd嘅host就未必個個都咁好 有啲set好多rule 有啲又唔太理佢哋
但有時歧視啲啲嘢無係外國住過真係好難講 我之前都覺得有機會去到就唔好淨係同返亞洲人一齊
但試過去一個全部都係歐洲人嘅環境 淨係得我一個亞洲人 就會覺得好孤獨
有時佢哋唔係真係有心歧視你笑你 但當你係minority 佢哋未必會咁細心講嘢 可能有時係講笑 但我聽落都有啲唔開心
no offence
我一直都覺得英國會好過澳洲
最主要因為澳洲嘅種族多元性差好遠,d歐裔白人未必習慣同其他種族平等相處,而且佢地要惡要排外果陣又真係大哂
我無去過英國所以比較唔到呀 但澳洲係比我想像中好 啲人都幾nice
但我係去鄉下地方 可能少啲Immigrant 啲人無咁反感
少d移民嘅話有兩種情況

第一種就好似你講咁,移民少對佢地生活冇咩影響,所以唔會好憎亞洲人

第二種情況就係因為移民少,佢地唔習慣同其他種族和平共處,見你個外表同文化同佢地差異大,一開始已經會當你異類,要玩人要排人就第一個搞你

遇到邊種情況就好睇彩數 我覺得第二種情況仲會多d,我唔認一個華人去溫哥華被歧視嘅機會會比去美國中部鄉下地方高,或者一個黑人去倫敦被歧視會比去香港多

我記得之前有人開post話係Scotland愛丁堡附近嘅一間大學讀被歧視,而且幾嚴重,果陣就係因為間大學冇咩亞洲人搞到好無助
我覺得歧唔歧視睇人
高高大大整整齊齊點解會歧視你
不修邊幅就到到都歧視你個死毒撚
so ture
係咪同香港d廢中廢老一樣
我之前租屋住我平時食完野會洗
佢有時直情唔出聲幫我洗埋
勁好人
呢d generalization咪就係連登仔最鍾意o既 國際視野囉
正確讀法=做作......
唔緊要,去片
https://youtu.be/bzpPVbdRR74
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞