( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
我覺得都係睇人同睇地區
野食同埋用禮貌打飛機兩點我都幾同意
我以前住監護人果度佢地對我好好喎 有時幫佢地洗下碗 做下家務 佢地有時都叫我唔洗洗碗 之後都會幫佢地洗 一齊睇電視 一齊食野 佢驚我唔夠飽都會叫我食多啲野 食完飯有甜品有蘋果批一齊食 其實真係好似一個屋企咁 當左佢地半個老豆老母 仲要一住就住左7年 同埋有咩野都會同佢地傾計 咩都會同佢地講 之前講大話都比佢地鬧 真係感覺倒佢地當我半個仔咁睇
之後大學果陣聖誕節仲叫我一齊返去食火雞 係咪樓主本身冇咩禮貌喳 而家返左香港讀書都仲有打電話比佢地

仲有種族歧視呢樣野 我都要學左3-4 年 其實亞洲人要識笑下去度果邊 咪比佢地講下囉 之後同佢地一齊笑就會做倒朋友 唔係老吹你 可能一開始會唔慣 但係笑笑下佢地就當你係朋友咁睇 得閒會笑你亞洲人 你就可以笑返佢地係白人

樓主睇野唔好咁少啦 唔係個個英國人都係咁既 我果時都去左8年 其實都好開心
有無人講下加拿大人點
美國冇法定官方語言
但其實去到美國要講英文方便溝通都唔係好過份啫,你又唔係冇學過
拉美果班就話可以借佢地係南部嘅勢力堅持用自己語言啫,華人去到唔通成世唔出唐人街咩
去得外國預左比人歧視
要怪就怪自己冇好好保護自己
仲要成日用啲賴係nice既態度對住你,但其實就假到死
係咪樓主on9 仔?
當然host family有好有唔好,如果你要人地幫你煮埋洗埋,不如讀boarding。
其實好講 mutual respect 你心態係我俾錢你,你就要照顧我,我咩都唔駛做,因為我俾錢你,同大陸人落香港消費個心態冇分別

其實咁唔鐘意英國可以返香港

Btw 英國人睇人唔係靠膚色係靠口音
認同
最大路咪burger and lobster
On9
Not as much as you
Your mum is a hoe
個人覺得冇一個民族係正常

前排中間咁樣衰個on9邊個嚟
Me
你自貼啦
你呃人,英美一定最like hk 人,尤其有 cno 果 d
唔駛爭 一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞