( 崇拜撚入) 英國人真係全世界最撚仆街

763 回覆
1630 Like 305 Dislike
bno撚表示係英國每次入境,關員都好nice 無乜野問都係循例幾句
人地批評你一句,你就起晒鋼,你不如諗吓點解上面個廿幾頁嘅巴打都會異口同聲咁話你先啦。
試吓唔好咁自我中心,學識接受人地講嘅野,你宜家未讀大學,仲有時間可以改善好啲待人接物嘅態度呀巴打

你如果咁支持香港獨立,就諗吓可以做啲咩有建設性嘅野,唔好曬咗你屋企人俾你去外國讀書嘅錢同機會。

不過預咗你都係起晒鋼,所以直接block 你算

(Show Blocked User - 鬼才達)
唔好block 我la

屌你老母好驚呀
係英國美國都留過學,係美國留完只會更憎英國 假到仆街,懶有禮貌,實際上你唔會知佢地諗緊咩,相反美國較多直腸直肚,有更多真實/真性情既交流。另外英國啲野又貴又難食(尤其啲蛋....),美國groceries 平過英國選擇又多又好食過英國
不過樓主算啦,同大部分連登仔講係哂氣,佢地聽到英國口音就流哂水嫁喇
要住一定住加拿大

d人nice好多

係生活無聊d
Agree, 連登仔 英文都唔識講多句
我想知點解留咗咁多年學都仲要住host
正常三四個月後已經自己搬出去or搵frd一齊住
我好後悔當初揀咗uk 無揀canada
7月1就大麻合法化啦
佢仲係high school
無 要delay有d紅番 話要有20 % 經營權

依家傾唔掂數
明白比人racist 喺咩咁感 留過英國住嘅人都應該試過 但係就真係唔係所有英國人都係咁 我會覺得係d未受過教育 未見過世面嘅英國人先會咁
同埋好多 Asian 比人racist 嘅原因係唔太識表達自己 因為英文唔太好 跟住英國人就會當咗你係大陸人咁看待
只要勁過班英國人 佢地都會佩服
不過你地drug policy 寬鬆咁多
野食又好味咁多
真係好撚羨慕
住nyc無歧視
上次有個黑人係大學無啦啦同我講普通話 我答佢i dont speak ur language笑到hihi
英國high school唔係住宿舍咩
係放term break宿舍先會閂 不過多數都會搵自己local frd睇下可唔可以收留自己
利申 美撚 以前聽個英國留學嘅frd講
我住內省 d野食難食到仆街

利申 : part time廚房佬
根本就樓主個人都好撚有問題自己又唔覺 睇佢啲回覆幾低智就知 你喺香港待人接物差嘅一樣會比人鄙視啦 只不過佢覺得係因為喺外國所以比人 racist 你比人恰肯反駁人甚至還手 人地咪尊重返你囉 樓上有好撚多人講咗樓主有問題佢又唔撚聽一味起曬鋼 講乜都冇撚用啦

Racist 一定有 但可以講英國唔會衰得過澳洲
你會唔會睇得自己太高
你知唔知全英6000幾萬人口入面有幾百萬都唔係白人
成堆華人、黑人、南亞人都有英藉,佢地揸緊嘅係BC,班鬼佬要不屑都不屑呢班人先啦下話,會唔會計較你本BNO
講多樣 香港人好多時都冇表情 英國人就自然會覺得你閪佢面 咁佢就會以為你態度差而用返差嘅態度對你
樓主 大方啲,幫佢洗晒啲碗碟
一邊洗一邊唔小心打爛左
真心認同打扮加衣著既重要性.
經驗話我知英國人都幾重視着衫既文化
例如返office工既話, 人地文化喺smart casual 就smart casual, 無啦啦着business casual既話喺會有人指指點點.
另外喺英國着Hoodie 其實喺有signify自己喺working class既意思. 大學入面可能就話無咩所謂, 但如果喺夜晚去餐廳食飯既話, 唔少英國人會認為着hoodie 喺等於 'inappropriate'.

Btw讀大學果陣我記得有次有個Asian女仔着拖鞋上seminar, 佢一入門口就畀人趕出去門口.
nyc我踢拖番office
喺英國講thank you既用意同喺香港講'近排點呀'一樣 : 只係其中一款客套既magic word
英國人係咁好 逼唔會留底香港
仲有點解得香港唔撚將英文做法定同一定要學識
好似印度果D 全部都識英文 唔識都只點聽同講
好似話係"非我族類"之類既排擠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞