OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
GPS 我不嬲都幾好
NFC 如果拍中位都會Check 到(我自己就係用8字公仔的右上拍去鏡頭)

我部3T NFC又差GPS又差
出吐露港會飄出海
NFC又點試都用唔到

我部機GPS 都係一般
明顯差過部sony
我都覺gps差

好耐之前我都講過 op3既我不過
然後更新左之後好左d
唔打機 有6個幾鐘 sot 真係好開心

冇錯 上年用部iphone6 sot2個鐘就玩撚完 而家返工都唔洗驚冇電返屋企

點解可以咁長
我op3都係4個幾5個鐘炸
你地用3t?
官網白色有貨
要買就快
官網白色有貨
要買就快

明明叫金色, 鳩衝左
官網白色有貨
要買就快

明明叫金色, 鳩衝左

冇錯 上年用部iphone6 sot2個鐘就玩撚完 而家返工都唔洗驚冇電返屋企

點解可以咁長
你地用3t?

3t 多幾百電嘛
128gb仲未有消息
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買
諗住粗粗地買個黎用住先,點知又幾靚wor

冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

諗住粗粗地買個非原廠黎用住先,點知又幾靚wor
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

巴打邊到買?
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

巴打邊到買?

tb search nillkin
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

巴打邊到買?

諗住買spigen淘寶都6x人仔

點解可以咁長
你地用3t?

我用8hr 只用im 同上一陣網 ,唔打機

ps,1+3
大家部one plus 3t會唔會chur晒大家嘅wifi?

我住村屋得果8mb網速,每次一connect 3t同屋企wifi全屋就唔洗上網。

每次一關3T個wifi功能屋企電腦就會順返,所以一定係3T問題

咁得人驚 其他smartphone connect就無事?

其他手機無事,之前我兩部LG都無呢個問題。。依家俾屋企人笑部機send我D資料翻大陸

你係咪用左大陸app?

你router有無qos功能,有既開左去就唔會俾3t搶哂啲network

點解可以咁長
你地用3t?

ps,1+3

我返工8個鐘 交通九個字 sot 2個鐘打下機應下WTS line 返到屋企仲有六十幾電 3t
我部金色已ship
上xda見到4.0.1 developer preview released
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

巴打邊到買?

包唔到個頂包唔到個底

點解可以咁長
你地用3t?

ps,1+3

我返工8個鐘 交通九個字 sot 2個鐘打下機應下WTS line 返到屋企仲有六十幾電 3t

3t 應該至少6hrs 刷埋kernel 會更好
對部機幾滿意,去左旅行日日由朝玩到晚(12-14 個鐘)都仲有1x-2x%剩,我長開數據GPS加Share WIFI, 仲有用FB, IG同影相

去左邊度玩呀

用緊3T

用緊3T呀,係日本,加埋個淘寶case跌左幾次都無事

點解可以咁長
你地用3t?

ps,1+3

係咪因為你地都開左sRGB所以sot長啲無理由差咁遠嫁
對部機幾滿意,去左旅行日日由朝玩到晚(12-14 個鐘)都仲有1x-2x%剩,我長開數據GPS加Share WIFI, 仲有用FB, IG同影相

去左邊度玩呀

用緊3T

用緊3T呀,係日本,加埋個淘寶case跌左幾次都無事

我都係,去旅行真係無用過尿袋
我尋晚升咗上OxygenOS 4.0,而家想root(因為要用Titanium Backup restore舊機data),但聽講升咗上4.0先root好似好多問題,有無人成功root到?
https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/5lkedm/3t_psa_dont_try_to_root_nougat_yet/

點解可以咁長
你地用3t?

ps,1+3

係咪因為你地都開左sRGB所以sot長啲無理由差咁遠嫁

無開都6粒鐘喎
冇買到原廠case
有冇巴打知街邊到有得買

巴打邊到買?

包唔到個頂包唔到個底

要包嘥咪買otterbox用完應該肥左成個碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞