OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
新年流流部3T跌爆Mon,想問邊到有得整

原來個計算機有彩蛋

原來個計算機有彩蛋

係喎
琴日喺官網買左部3T 64GB等緊運落黎
買到返黎應唔應該即刻update到最新?
因為見官網個community有人咁講

以下係 Oxygen OS 版本
3.5 唔見有咩問題
4.0.0 出現既時間唔長,都唔見太多問題
4.0.1 個Kernel 係 debug mode,有危險
4.0.2 Community 話好多問題,但我冇乜點中

3.5 唔見有咩問題
4.0.1 個Kernel 係 debug mode,有危險

等左5個鐘終於有人覆我
有冇人有刷到Franco kernel?
見佢講到自己legendary battery life好似好勁咁
有無人個whatsapp好食電 宜家4hrs sot whatsapp耗電(343mah)仲多過screen少少
128幾時先有貨

3.5 唔見有咩問題

等左5個鐘終於有人覆我
有冇人有刷到Franco kernel?
見佢講到自己legendary battery life好似好勁咁

franco kernel 唔錯的 正常佢tune好哂先放出黎 唔洗好似其他咁要自己dl kernel manager 慢慢搞
有冇人個GPS好唔準?成日飛走
如果有人試過跌完開mon變左雪花 記得啪番實機邊接口位

op3真係正機,我都試過跌一次成個MON雪花,拎去枱邊(亨一亨),回覆正常
又試過跌爆面MON,60蚊淘寶搞掂(MON貼80,面MON都係60)
新機到依家冇用過殼,原裝殼百二蚊,我成個機背換都100蚊

真心未試過一部機用咁耐都冇野鬧

換mon好麻煩嫁wo,仲有你邊度淘個面mon咁平

代工幾錢到
我好想祼機但怕個底花,有得換如果又唔貴可以試試

確實好唔準

確實好唔準

any fix?

確實好唔準

any fix?

我好準喎…就算淨係用agps 個範圍都好細,會唔會唔同台有唔同
nfc係咪仲係好難用
成日要用佢比錢
下部係咪就出 係咪應該等埋呢
機已到手,用緊3.5.4oos
點解我熄左wfi但係battery個到仲show住長開緊

確實好唔準

any fix?

我好準喎…就算淨係用agps 個範圍都好細,會唔會唔同台有唔同

gps開左省電模式?
仆街了.....
入左部oneplus3大陸版
其實有無大問題?

確實好唔準

any fix?

gps開左省電模式?

無錯,如果開高精準都無飛來飛去既情況
仆街了.....
其實有無大問題?

仆街了.....
其實有無大問題?

無,向好個方面諗啦 返大陸用中移動既話會好過國際版
仆街了.....
其實有無大問題?

但我用中國移動用到4G,CSL又用到4G,one plus 3 support fdd lte 定 support td lte?

確實好唔準

any fix?

gps開左省電模式?

無錯,如果開高精準都無飛來飛去既情況

AGPS係唔會單獨用架 AGPS係配合DATA加強GPS定位
仆街了.....
其實有無大問題?

但我用中國移動用到4G,CSL又用到4G,one plus 3 support fdd lte 定 support td lte?

最多用唔多DUAL BAND姐 可能慢小小 但實際冇乜分別 用美水NEXUS 6 既我都冇乜問題 收到4G 好似收我1800 而家鳩通U 同埋廠會盡量大包圍D 頻譜
仆街了.....
其實有無大問題?

最多用唔多DUAL BAND姐 可能慢小小 但實際冇乜分別 用美水NEXUS 6 既我都冇乜問題 收到4G 好似收我1800 而家鳩通U 同埋廠會盡量大包圍D 頻譜

咁都好d
thanks, 其實我買二手機的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞