OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
除左官網 邊隻MON貼好用?
我好似見非官網個D都好似有D黃
定係官網個個都係有D黃

我淘寶買過三塊 三塊都係有一點點
唔係原廠嗰隻高清mon貼

之前有個巴打推介好景一樓有得買 我仲未得閒去買 可以去睇下

果隻同原廠一樣 不過就貴過上官網(計埋運費)幾蚊
岩岩官網買左one plus 3t 64gb
大家有咩建議?

退左佢 換128
利申退過

我都想換...買左1個月仲有無得退?

64gb夠用呱
買返嚟升左 oos 4.0.3 , lag左部機
狂拉上拉落notification之後再拉wifi,藍牙嗰個 會lag。

有冇清過cache?

清過

如果係新機 試下factory reset一次

reset左即刻順左好多,唔該巴打
有冇人部3T 個3.5mm port用得多鬆曬

緊到喊

未試咁緊 第一次插入去嚇一跳,想轉吓佢都要出啲力,有一次插咗耳筒 電話袋褲袋 條線勾到嘢 成部電話飛咗出嚟 但係部電話仲屌住係度 嗰插無甩部機無飛到落地下
岩岩買左128gb
要等成個星期
點知佢幾時送黎 暫時只係收到conform單
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

我八達通功能冇問題 (我張八達通係比較新,用左半年左右)

呢部機個nfc係幾麻煩 好多人都講佢唔掂

冇八達通功能同冇nfc有咩分別
利申唔用android pay

電話要讀八達通就要nfc
nfc唔得=讀唔到八達通

NFC 唔得
NFC 接收唔得

八達通唔係讀唔到,係好對位麻煩。
但其他 nfc功能正常

OP3 表示需要時間適應個八達通,主要係對岩位

佢係機頂部直頭鏡頭個到....NFC 位係個度....

真係唔關事嫁
有好多八仔係永世讀唔到
我手上2張citi 八仔唔得
建行果張就好難detect 但係係work既
普通八仔就張張都ok

讀唔到
係咪關八達通用唔同版本nfc晶片事

我覺得關張八達通殘唔殘事 我嗰張學生八達通由中一用到而家year 2 我又成日將銀包放喺屎忽坐住佢 而家我部oneplus3 check八達通要慢慢試先可以對啱位 但係android pay畀錢又好快 1秒都唔洗就搞掂

信用卡八仔,新到全新一樣都係唔得
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

NFC 唔得
NFC 接收唔得

但其他 nfc功能正常

真係唔關事嫁
有好多八仔係永世讀唔到
普通八仔就張張都ok

讀唔到

我覺得關張八達通殘唔殘事 我嗰張學生八達通由中一用到而家year 2 我又成日將銀包放喺屎忽坐住佢 而家我部oneplus3 check八達通要慢慢試先可以對啱位 但係android pay畀錢又好快 1秒都唔洗就搞掂

你用3T定3?? 我用3. 無問題,但唔知點set android pay 拍比錢個下要打密碼
你地用咩case同貼?
有冇人有用過rhinoshield
倒唔倒水?想入手
邊度買到官方唔同質地嗰堆保護殼
你地用咩case同貼?
有冇人有用過rhinoshield

用緊punkcase
犀牛盾唔包背面,個人覺得一般
倒唔倒水?想入手

普通
同一部機都可以有人倒有人唔倒
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

NFC 唔得
NFC 接收唔得

但其他 nfc功能正常

真係唔關事嫁
有好多八仔係永世讀唔到
普通八仔就張張都ok

讀唔到

個NFC係弱左啲 我用N5黎同佢做android beam都唔係成日得
我到而家都未成功對我個張8達通係成功過,對極都無反應
到有反應個時又話失敗
跟住我攞個fd既八達通(新過我個張),同樣要對一陣位,之後先叫做讀到
android pay就未有機會試
btw用緊3T
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

NFC 唔得
NFC 接收唔得

但其他 nfc功能正常

真係唔關事嫁
有好多八仔係永世讀唔到
普通八仔就張張都ok

讀唔到

個NFC係弱左啲 我用N5黎同佢做android beam都唔係成日得
到有反應個時又話失敗
跟住我攞個fd既八達通(新過我個張),同樣要對一陣位,之後先叫做讀到
btw用緊3T

結論真係3 既NFC 好過3T 唔少
nfc 八達通有問題?

你當佢無八達通功能啦

NFC 唔得
NFC 接收唔得

但其他 nfc功能正常

真係唔關事嫁
有好多八仔係永世讀唔到
普通八仔就張張都ok

讀唔到

到有反應個時又話失敗
btw用緊3T

3T Android pay 用到,冇問題
iphone 6s 換oneplus 3t係咪好不志??
倒唔倒水?想入手

唔用Fbook, 唔打機,淨上連登,睇下小說,同聽歌打電話,每日影幾張相,再用綠守off左背景包括支那wechat可以好勉強用到3day

兩部一齊用,好fit
倒唔倒水?想入手

唔用Fbook, 唔打機,淨上連登,睇下小說,同聽歌打電話,每日影幾張相,再用綠守off左背景包括支那wechat可以好勉強用到3day

3日
屌 用左五個月既官網玻璃貼爆撚咗
張野真心完美
成日聽巴打講其他有白邊或者彩虹紋
之後膽粗粗上tb搵
終於搵到張 冇乜人講有事嘅full screen貼
完撚美
開頭中間有
張野真心完美
之後膽粗粗上tb搵
完撚美
開頭中間有貼唔實嘅印 過左陣就消失左
張野真心完美
之後膽粗粗上tb搵
完撚美
開頭中間有貼唔實嘅印 過左陣就消失左

點整爆
我跌過一次冇穿冇爛,過幾日就花左,唔知有冇影響

志喎
想問3t有無 double tap to sleep呢個功能?
倒唔倒水?想入手

3日

利申,處女座完美主義+輕度強迫症患者,部機長期冇背景野行,第三曰收工要開省電先挨到番屋企,op3t好得意,最尾個廿幾格電零舍come用反而頭10%係倒水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞