OnePlus 3 集中討論區 LIHKG (2)

1002 回覆
16 Like 5 Dislike
繼續討論
新買 係咪直用VPN 上左7.0先 會穩陣D?
留名
港行同國行分別大唔大?上福仁二樓大鋪買國行信唔信得過?
想問吓如果買64G版本
本身會有大約幾多G係未用?
留名
上一個post 有人叫用 helium backup

如果我無記錯1+3上左7.0 應該係用唔到helium 做restore
有咩玻璃貼推介
想問吓如果買64G版本

大概48左右?
有無咩backup程式介紹,可以雙wipe之後完全回復

同求

同求 x2
有無op3巴打已經上7.0?

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

我上左之後無wipe, 用左一日無乜問題
之後雙wipe 左,再快左

你點back up? 雙wipe快好多?

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

helium backup

唔知點解,我部pc 用唔到helium, 由carbon 時代已經係咁。。。

應該都係driver問題啦
不如直接學點root機用鈦備份仲好

因為我想用android pay, 所以無root 到...
其實我n年前係xda 捐左錢比titanium, 我係有license的, 當時好似捐左usd1

利申,由o2 mini 開始玩pda phone (而家已經無人用呢個terms了)
想問吓如果買64G版本

大概48左右?

我機就寫53.4 扣埋佢原裝app 當有52gb到

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

唔知點解,我部pc 用唔到helium, 由carbon 時代已經係咁。。。

因為我想用android pay, 所以無root 到...
其實我n年前係xda 捐左錢比titanium, 我係有license的, 當時好似捐左usd1

利申,由o2 mini 開始玩pda phone (而家已經無人用呢個terms了)

上面有巴打話helium 7.0用唔到,咁一係等佢更新,如果唔係都無計,你又唔root得,咁一係你搵下有冇方法可以root左又用到android pay既方法
想問吓如果買64G版本

大概48左右?

仲又買得過
想問吓如果買64G版本

大概48左右?

咁又買得過

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

上面有巴打話helium 7.0用唔到,咁一係等佢更新,如果唔係都無計,你又唔root得,咁一係你搵下有冇方法可以root左又用到android pay既方法

點解 helium 7.0 用唔到 未support到?
有無3 既巴打 上完7.0 之後 上唔到LTE 淨係show到4G+

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

點解 helium 7.0 用唔到 未support到?

我估係掛,要問返上面位巴打
有無3 既巴打 上完7.0 之後 上唔到LTE 淨係show到4G+

唔係同一樣嘢嚟咩?
唔打機 有6個幾鐘 sot 真係好開心

佢應該係改左LTE當做4G。而家只係顯示4G/4G+
唔打機 有6個幾鐘 sot 真係好開心

冇錯 上年用部iphone6 sot2個鐘就玩撚完 而家返工都唔洗驚冇電返屋企
上一個post 有人叫用 helium backup

如果我無記錯1+3上左7.0 應該係用唔到helium 做restore

其實有無人用twrp黎backup
官網巳無大op3賣....
睇大陸post有人話去白邊填充液食左入個mon入面,我就唔敢試

另外淘寶有隻mon貼全屏無白邊見人話最好,可以去搵古麥 防藍光鋼化膜

唔係同一樣嘢嚟咩?

你可以咁理解, LTE 係4G 入面其中一種技術, 但係係外國定義, 好多時4G = 3G嘅 HSDPA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞